Seyyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' programı büyük ilgi gördü. Ortaokulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programda veliler ve davetliler duygusal anlar yaşadı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'uan-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Okul Müdürü Aydın Yılmaz tarafından açılış konuşması yapıldı.  Efendiler Efendisi, Hz Muhammed (s.a.v)’e salat-ü selamla konuşmasına başlayan Yılmaz konuşmasında, insanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bu dönemde barış içersinde yaşamanın yollarını peygamber efendimizden hayatından öğrendiğimizi söyledi. 

Yapılan konuşma ardından öğrencilerin hazırladığı oratoryo ile ilahi dinletisi büyük ilgi gördü. Manevi duyguların doruğa ulaştığı programda yine öğrenciler tarafından peygamber efendimize ithafen okunan şiirler ise gönülleri feth etti. Program sonunda Türkiye ve il genelinde ki bir çok yarışmada dereceye giren Sinop Seyyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ödüllendiridi. Ödüller programa katılan protokol tarafından verildi. 

Programa; Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Demir, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Yard. Doç. Dr. Abdülkadir Tekin, İlahiyat Fakültesi Sekreteri İzzet Sonsöz, Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin, Eğitim-Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan, İmam Hatip Lisesi Müdürü Orhan Sertkaya, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Orhan Başkan, Cezaevi Vaizi Necmi Köprülü, Sinop İmam Hatip lisesi Müdür Yardımcısı Davut Çay, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Hamza Yaşar, Erfelek İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sezai Karabulut, Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Aksu ile veliler ve davetliler katıldı. 
Editör: Vitrin Haber