Sinop İl Müftülüğü tarafından açılan Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimi alan 3 bayan hafız için taç giyme merasimi düzenlendi.  

Sinop İl Müftülüğü’ne bağlı Merkez Kuran Kursu’nun ilk kız hafızlarına taç ve diplomaları düzenlenen törenle verildi. Sinop Alaaddin Camisinde düzenlenen törende hem okullarına devam edip hem de Sinop İl Müftülüğü’ne bağlı Merkez Kuran Kursu’nda ders alarak hafız olmaya hak kazanan Yasemin Kandemir, Cemile Şahin, Bergen Aksan isimli 3 kız öğrenci hafızlık diplomalarını aldı. 

Törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’in eşi Fatma Köşger, İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın eşi Nalan Erkan, bayan hafızların aileleri ve çok sayıda Sinoplu katıldı. 3 bayan hafızın çeşitli ayetleri okuması ile başlayan program, Alaaddin Camii görevlilerinden Vasıf Aslan’ın okuduğu aşr-ı şerif ile devam etti. Daha sonra söz alan İl Müftüsü Mustafa Erkan, hafızlık mertebesine erişen 3 bayan öğrenciyi kutladı. Genç hafızların yeryüzünün yürüyen Kur’an-ı Kerimleri olduğunu söyleyen Erkan, programın hicri takvime göre çok özel bir zamana da denk geldiğini belirterek, Peygamberimizin Mekke-i Mükerremeden Medine-i Münevvereye hicretinin başlangıç kabul edildiği tarihe denk gelen ‘Hicri Yıl’ ve Hicret hadisesi ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Müftü Erkan, herkesin günde en az birkaç sayfa Kur’an-ı kerim okuması gerektiğine değinerek; “Kur’an-ı kerim hepimizin evinin bir köşesinde olmalı, Kur’an-ı Kerim’den her gün bir sahife de olsa okumamız gerekir” dedi. Erkan, müftülük olarak erkek ve kız Kur’an kurslarının sayısının artırılması ve her mahallede birer Kur’an kursunun olabilmesi için gerekli olan çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Müftü Erkan, son olarak bayan hafızların bundan sonraki hayatlarında ve bu önemli görevi yürütmelerinde kendilerine başarılar dileyerek, hafız olarak yetişmelerinde emekleri geçen annelerini, babalarını ve öğretmenlerini tebrik etti ve tüm katılımcıların hicri yılını tebrik etti. Müftü Erkan’ın konuşmasının ardından hafızlık hazırlık sınıfının küçük kız ve erkek öğrencileri şiir ve ilahiler okudu. Hafızlığın, hafızların ve kursun tanımı ile ilgili olarak hazırlanan tanıtım slaytı sunumunun ardından, 3 bayan hafıza taçları ve plaketleri verildi. Fatma Köşger ve Nalan Erkan, Yasemin Kandemir, Cemile Şahin, Bergen Aksan isimli 3 bayan hafıza taçlarını giydirirken her birine birer çeyrek altın taktı. İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın hafızların ailelerine takdim ettiği teşekkür plaketi ile devam eden programda, bayan hafızlar verdiği desteklerden dolayı müftü Erkan’a plaket takdim etti. Program katılımcılara yapılan ikramlarla son buldu. 

Editör: Vitrin Haber