Geleneksel Erfelek 2. Karakucak Güreşleri Festivali  büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Güreşlere Sinop ve çevre illerden yaklaşık 160 sporcunun katıldı. Sporcular er meydanında ter döktü.

Erfelek Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik Cumartesi günü yapılan festival açılışıyla başladı. Kent merkezindeki Musa Can Meydanında oluşturulan konser alanında, Sinoplu sanatçı Yağmur Yalçın ile Yahya Altun ve Grup Hasbihal sahne aldı. Oldukça coşkulu geçen konserde vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar eğlendi. Festivalin ilk günü festivale destek veren İş Adamı Musa Can ile SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül ile diğer katkıda bulunanlara Erfelek Belediyesi başkanı Muzaffer Şimşek ve Kaymakam Feremez Babat'ın plaket vermesiyle sona erdi. 

Etkinlikler Pazar günü Erfelek Stadyumunda gerçekleştirilen kara kucak güreşleriyle devam etti. Nefes kesen güreşlerde pehlivanlar er meydanında hünerlerini sergiledi.  Oldukça çekişmeli geçen ve güreş ağalığını İş Adamı Musa Can'ın yaptığı bu yılki güreşlerde, yaklaşık 7 bin 500 TL'lik ödül dağıtıldı. Çevre illerden de katılımın olduğu güreşlerde baş pehlivana 2 bin 500 TL ödül verildi. 


Editör: Vitrin Haber