AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Biliniyor ki AK Parti kafaya koyduysa bunu planlar ve yapar. Düşünebiliyor musunuz, Karadeniz Sahil Yolu İstanbul'a kadar ulaştığı zaman Sinop'u kim tutabilir?.  Bakın şimdi iş adamları geri dönmeye başladılar. Gelecekte Sinop çok farklı olacak" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik gerçekleştirdiği Sinop ziyareti kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (MÜSİAD) meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. 

Sabah saatlerinde ilk olarak Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, daha sonra beraberinde ki İl Başkanı Cengiz Tokmak ile birlikte Atatürk Caddesi üzerinde bulunan MÜSİAD binasına geçti. Burada Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen ve MÜSİAD üyeleri tarafından karşılanan Ekrem Erdem, kendisini bekleyen meslek odaları ve STK temsilcileriyle görüştü. Derneğin konferans salonunda toplanan STK temsilcileriyle tek tek el sıkıştı. 

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, konuşmasına İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınasıyla başladı. Coğrafyanın parlayan yıldızı ve umut ışığı olan Türkiye'de, siyasi istikrar sonucu elde edilen ekonomik istikrarın, huzur ve güven ortamının devam ettiği sırada, son dönemlerde yaşanan hadiseleri manidar bulduklarını ifade eden Gökmen; "Geçen yılın ilk yarısında, dünyanın gelişmiş ülkeleri hala krizle nasıl başa çıkacaklarını tartışırken, ülkemizde, adeta rüya gibi bir ekonomik gelişme yaşanıyordu. Tam da bu dönemde, Gezi ile başlayan, 17 ve 25 Aralık ile devam eden, huzur, güven ve istikrarımızı bozmaya yönelik tüm olumsuz koşullara rağmen, Türkiye, 2013'te, % 4 büyümeyi başardı. 2014 yılına da, felaket senaryolarıyla, büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edildiği bir ortamla girdik. Biz ise, MÜSİAD ailesi olarak ısrarla, elimizdeki rakamların, kötü bir senaryoyu göstermediğini anlattık. 2014 ilk çeyreğindeki % 4,3’lük büyüme, haklılığımızı gösterdi. Ancak, büyümeyi son 2 çeyrektir olumlu etkileyen özel sektör yatırımları, 2014 ilk çeyreğinde %1,3 düştü. Bunun sebeplerinden birisinin, yaşanan belirsizlikler yanı sıra, Merkez Bankası’nın Ocak ayında aldığı faiz artırım kararının, özel sektör yatırımları üzerindeki etkisi olduğunu düşünüyoruz. Bizler MÜSİAD olarak bu ve benzer gelişmelerden olumsuz etkilenen reel sektörü-piyasaları canlandırmak adına , ekonominin lokomotif olan ,istihdam alanında %78 ,ihracatta % 63 ,ithalatta %39 payı olan KOBİ'lere daha fazla destek ve öncelik verecek bir yaklaşımın doğru olacağını düşünüyoruz" dedi. 

MÜSİAD'ın ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını kaydeden Ekrem Erdem; "Türk ekonomisine, Türk iş adamları ve MÜSİAD’a üye olan tüm insanlar çok emekler vererek katkılar yaptılar. Ufukların açılmasında Anadolu esnafların özellikle iş adamlarının vizyon kazanmasında çok büyük katkıları oldu ve bu gün gerçekten Türk ekonomisine damgasını vuran çok önemli bir kuruluşumuz oldu. Ben Sinop’ta aynı hizmetleri yapacaklarına inanıyorum. Sizlerin bir sivil toplum örgütünün başı yada yöneticisi olarak aynı şekilde hitap ettiğiniz kesime ve sektöre hizmet eden insanlarsınız. Sizleri bu özelliklerinizden dolayı tebrik ediyorum. Sivil toplum örgütlerinde görev almak, görev yapmak çok kolay değildir. Bu sosyal sorumluluğu gerektiren ülkesindeki şehrine, ilçesine sevdası olan insanların işidir ve bu iş bir aşk ister. Her sivil toplum üyesi bu ülkeye sevdalı insanlardır. Dolasıyla bu sevdanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Eskiden vekiller illerinde dolaşamıyordu
Daha önceki seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de AK Parti'nen zaferle çıkacağını söyleyen  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem sözlerine şöyle devam etti; "Bu güne kadar 3'ü yerel, 3'ü genel 6 tane seçim, 2 referandum geçirdik. Hepsinde halkın teveccühü ile iyi neticeler aldık ve yüz akıyla buradayız. AK Parti 12 yıldır iktidarda. Ben burada AK Parti Genel başkan yardımcısı sıfatıyla buradayım. Onurla ve gururla dolaşıyoruz. Geçmişte Sinop'un iktidar milletvekilleri Sinop'ta dolaşamıyordu. Çünkü vad etmiş yapmamış. Biz vadettiğimizi de, etmediğimizi de yaptık. Boyabat ile Sinop'un arasında ki o aşılmaz dağlar aşıldı mı?. 2002'de AK Parti'den önce Türkiye bir Bolu tünelini yapamadı. Hepimiz buna şahidiz. Bolu tünelini patates deposu yapalım demişlerdi. Şimdi iz yüzlerce tünel yaptık. Sinop'ta da bir çok tünel yapıldı. Yine yapılamayanlardan bir tanesi Karadeniz Sahil Yoluydu. Şimdi Karadeniz Sahil Yolu Sinop'a kadar geldi. Devam edecek mi?, Biteceğine inanıyor musunuz?. Biteceğine inanmayan var mı? Yok. Biliniyor ki AK Parti kafaya koyduysa planlar ve yapar. Düşüne biliyor musunuz, Karadeniz Sahil Yolu İstanbul'a kadar ulaştığı zaman Sinop'u kim tutabilir?. Sinop'ta ki insanlar geçmişte silah zoruyla buraları boşaltmadılar. Zevk olsun diye de gurbet ellere gitmediler. Geçinemedikleri için, maişeti için gitti. Bakın şimdi iş adamları geri dönmeye başladılar. Gelecekte Sinop çok farklı olacak. Geçmişte bir çok il üniversite istiyordu. Hatta her il isteyemiyordu. 81 ile de şimdi üniversite yaptık mı? yaptık. Havaalanımız var. Yeni yeni hastanelerimiz yapılıyor. Aile hekimliği sayesinde doktoru olmayan vatandaşımız kaldı mı?. Şimdi de Sinoplunun merakla beklediği doğalgazda geldi ve kapıya dayandı. Bakın AK Parti iktidara geldiğinde yalnızca 9 ilde doğalgaz vardı. Şu anda 70 ilin tamamında doğal gaz var. Şu an da bir çok ilçelerde bile doğalgaz var. Artık buralar yaşanır şehirler haline geliyor. Cumhurbaşkanığı seçimleri için buraya geldik ve yaptıklarımızı referans olarak gösteriyoruz. Bir parti başarılıysa, bu başarının sebebi başbakanıdır. Başbakanına rağmen bir bakan başarılı olmaz. Belediyeye rağmen bir müdürün başarılı olma şansı yok arkadaşlar "

Programda yapılan konuşmalar ardından soru-cevap bölümüne geçildi. STK temsilcileri Genel Başkan Yardımcısı Erdem'e ülke gündemine ilişkin bir çok soru yöneltti. Program sonunda MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen Ekrem Erdem'e Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem daha sonra Ahmet Hilmi Gökmen'in makamında MÜSİAD Şeref Defterini imzaladı. Genel Başkan Yardımcısı Erdem MÜSİAD programı ardından AK Parti Sinop İl Başkanlığını ziyaret etti. 
Editör: Gülay Yıldırım Kavak