Birlik Başkanı Ali Bayrak, Sinoplu balıkçıların içinde bulunduğu sıkıntılar hakkında bilgi verdi. 

Sinop balıkçısının en büyük sorunun balıkçı barınağı sorunu olduğunu vurgulayan Ali Bayrak, Demirci köyünde yapılan yeni balıkçı barınağının da birçok eksiği olduğunu vurguladı.

Ali Bayrak; "Balıkçı barınağımız sorunu var. Çekek yeri sorunuz var. Demirci köyündeki, bittiği iddia edilen ve ihaleye çıkaracak olan yeni balıkçı barınağımızın bir sürü problemi var.

Yani Demirci köyündeki balıkçı barınağı her ne kadar bitmiş gibi görünse de, ihtiyaçları cevap verecek durumda değil.

Ne çekekleri var içerisinde, ne insanların sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği tesis var, ne elektrik var ne su var. Yani bir sürü sorun ve ihtiyaç var. Bunlar tamamlanmış değil. İhaleye çıkarılacağı söyleniyor. Bu şartlarda ihaleye çıkarılırsa, orada ihtiyacımızı hiç birimiz gideremeyiz. Bizim ihtiyaçlarımıza cevap verecek durumda değil. Umut ediyoruz ki bir an önce noksanlıklarımız giderilir. Daha önce resmi yazışmalarla, bakanlığımıza ve genel müdürlüğümüze bu konuları arz ettik. İhtiyaçlarımızın bir an önce giderilmesi için taleplerde bulunduk ama, maalesef bu güne kadar o ihtiyaçlarımız karşılanmadı. Bir an önce karşılanması umudu içerisindeyiz. Merkez balıkçı barınağımızda da bir sürü sıkıntılarımız var. O sorunların çözülmesini istiyoruz. Bunlarla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile beraber tespitlerimizi yaptık. Onlarda bizin ihtiyaçlarımızın giderilmesi gerektiğini ve bu konuda çalışmalar yapılacağını söylediler. Umutla hala bekliyoruz. Ama şu ana kadar bir şeyler yapılmış değil" dedi. 

Ali Bayrak sözlerini söyle tamamladı; "Bu kentin içerisinde tersane dediğimiz, teknelerin bakım ve onarımlarının yapıldığı alanın Demirci köyünde yapılmasını isteniyor. Biz zaten bunu arzu ederiz. Tabi ki Demirci köyü ihtiyaca cevap verebilecek bir şekilde tanzim edilebilse, tabi ki orayı da kullanmak isteriz. Şu anda maalesef teknelerimizi oraya çekip bakım ve onarımlarını yapabilmemiz mümkün değil. Bir an önce o alanın kullanılabilir hale getirilmesi lazım" 

Editör: Vitrin Haber