AK Parti 5. Olağan Sinop Kongresinde genel merkezin adayı Ali Çöpçü il başkanı olarak seçildi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 5. Olağan Sinop Kongresi büyük bir katılımla yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Alev Dedegil başkanlığında divan teşekkülü gerçekleşti. Divan üyeliklerini ise AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Önder Dinçer ve Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Yasemin Sarkandı yaptı. 

Tokmak helallik istedi
Kongrede gün itibariyle görevini teslim eden İl Başkanı Cengiz Tokmak, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek tarafından birer konuşma yapıldı. İl Başkanı Cengiz Tokmak konuşmasında tüm teşkilat üyelerinden helallik istedi; Tokmak; "Sinop'ta Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 61 gibi bir oyla Cumhurbaşkanımıza destek verdi. Ben tüm teşkilatıma emekleri için teşekkür ediyorum. BU görev bana 209 temmuz ayında kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi. O günden bu yana yola devam deyip çalıştık. Elbette hata ve kusurlarımız olmuştur. Bu sürede kırdıklarımız, gönül dargınlığı olan arkadaşlarımız olmuştur. Ancak bu kırgınlıklar nefsani değil bu davanın yükselmesi için olmuştur. Bu süreç içerisinde kırdığımız arkadaşlarımız varsa haklarını helal etsinler" dedi. 

Bu zamana kadar uyum içinde çalıştık
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'da Tokmak'a bu zamana kadar yaptığı uyumlu çalışmasından dolayı teşekkür ve tebrik etti. Ersoy; "Cengiz Tokmak kardeşim bana yol arkadaşlığı yaptı. 3.5 senedir birlikte çalışıyoruz. Zor günleri, kolay ünleri, neşeli günleri, üzüntülü günleri hep birlikte yaşadık. Aslolan hizmet siyasetidir, milletin hizmetine amade olabilmektir, aslolan Sinop'a ve ülkemizin emrine amade olabilmektir dedik, kavgasız siyasetin, gürültüsüz siyasetin nasıl yapılabileceğini hep birlikte dosta, düşmana gösterdik. Kazanan Sinop oldu, kazanan milletimiz oldu. Ne zaman birlik olduysak, bilin ki o zaman davamız kazandı, milletimiz kazandı, hemşehrilerimiz kazandı. Bundan sonra da anı düstur ve aynı çizgiyle, ne zaman yutkunmak zorunda kalsak, mutlaka yutkunarak, kol kırılıp yen içinde kalarak, birlik ve beraberlik içinde, güç birliği yaparak çalışacağız. Yeni gelen arkadaşlarımızla da anı uyumu, aynı hassasiyeti göstererek Sinop'un ve sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bu davaya hizmet etmek aşkıyla bize yol arkadaşlığı yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Tokmak ve Ersoy'un konuşmaları sırasında bazı teşkilat üyeleri duygusal anlar yaşadı. 

Ali Çöpçü tek listeyle seçime girdi
İki listenin yarışması beklenen kongrede, Kemal Albayrak'ın listesi divan tarafından usul hatası yapıldığı gerekçesiyle tüzüğe aykırı bulunarak iptal edildi. Yarışı Genel Merkez'in adayı Ali Çöpçü tek başına devam ettirdi. Albayrak, kongreye gölge düşürüldüğünü belirterek, ekibiyle salonu terk etti. Seçimlere tek liste olarak giden İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çöpçü, AK Parti'nin yeni Sinop İl Başkanı oldu. 444 delegenin oy kullandığı seçimlerde 328 oy geçerli sayıldı. Birlik ve beraberlik mesajı veren Ali Çöpçü, kucaklayıcı olacaklarını belirterek, hizmete talip olduklarını söyledi.

İşte yeni yönetim
Ali Çöpçü başkanlığında oluşan yeni yönetim şöyle; Ahmet Soysal, Musa Yıldırım, Yücel Ünal, Müge Üstün Onur, Adem Gelişli, Nazmi Pak, Ramazan Ayar, Mustafa Öztürk, Celil Demir, Faruk Şanoğlu, Mücahit Can, Nedim Özdemir, İlhami Köseoğlu, Sedat Bayrak, Ufuk Yücel Uğur, Ömer Al, Mustafa Keklik, Cahit Demirbaş, Serkan Obuz, Funda Çelik, Nilgün Şahin, Ayşe Yalçın, Çiğdem Öztürk, Elmas Aksakal, Selim Özdoğru, Cüneyt Özcan, Özge Demirbaş, Sebahattin Taban, Yavuz Gül, Nizamettin Cezayir, Ali Konukçu, Namık Ünlü, Şerafettin Özcan, Özge Duman, Fatih Tanış, Gülsevin Öz, İlkin Mangır, Belgin Yaykıl, Ümit Yazıcı"

Kongreye; İçişleri Bakanı Efkan Ala başta olmak üzre, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek,  TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Sinop eski Milletvekilleri Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı ve Kadir Tıngıroğlu, AK Parti MKYK Üyesi Nazım Maviş, MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, AK Parti'in ilçe başkanları ve iliçe teşkilatları ile çok sayıda partili katıldı.

Editör: Vitrin Haber