Sinop İl Emniyet Müdürlüğü il genelinde yürüttüğü çalışmalarla olası suç olaylarının önüne geçerek vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlıyor.

İl genelinde yürütülen çalışmalar hakkında yazılı bir bilgilendirme yapan Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenliği için aralıksız olarak yürütülen çalışmalar neticesinde; 2015 Yılı Ocak-Eylül döneminde, Sinop’ta meydana gelen çeşitli olaylarda 41 şahsın yakalanarak adli makamlara çıkarıldığı, şüpheli şahıslardan 14 şahsın tutuklanarak cezaevine teslim edildiğini aktardı. 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi; “Müdahale edilen olaylar neticesinde 12 adet çeşitli markalarda tabanca, 5 adet tüfek, silahlara ait 75 adet fişek ile 8 adet bıçak ele geçirilmiştir. 

İl merkezimizde farklı tarihlerde meydana gelen hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı yürütülen çalışmalar sonucunda 24 şahıs yakalanarak Adli mercilere çıkarılmış, Adli mercilere çıkarılan şüpheli şahıslardan 3 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş 2 şahsa Adli Kontrol Cezası verilmiştir. Yürütülen çalışmalarda 20 bin 230 kg bakır tel, 2 Adet cep telefonu, 6 Adet Altın Bilezik, 7 bin 560 TL Para ve çeşitli eşyalar ele geçirilerek sahiplerine teslim edilmiştir. 

İl Merkezimizde 01.01.2015 tarihi ile 30.09.2015 tarihleri arasında kayıp oldukları bildirilen 17 şahıs sağ olarak bulunmuştur. 

Haklarında Yakalama Emri çıkarılan; 
-Kasten Öldürme ve Yaralama, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından 7 Yıl 3 ay kesinleşmiş cezası ve aranması bulunan (A.Ş)

-Yağma ve Yaralama suçlarından 4 Yıl 7 ay kesinleşmiş cezası ve aranması bulunan (H.E) 

-Yağma suçundan 8 Yıl 4 ay kesinleşmiş cezası ve aranması bulunan ( S.K) 

-20 ayrı Dolandırıcılık suçundan 4 Yıl 3 kesinleşmiş cezası, 12.080.00 TL para cezası ile aranması bulunan (S.A) 

-Tasarlayarak Öldürme ve Hükümlünün Kaçması suçlarından 15 yıl kesinleşmiş cezası ve aranması bulunan ( Y.A) 

-7 ayrı Hırsızlık, 5 Mala Zarar Verme ile Gece Vakti Yağma suçlarından 19 yıl kesinleşmiş cezası ve aranması olan (U.A) 

-Hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş cezası ve aranması bulunan ( Ö.Y) 

-6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 1 Yıl kesinleşmiş cezası ve aranması olan (R.Ö) isimli şahıslar olmak üzere 185 şahıs yakalanarak Adli Mercilere çıkartılmış bu şahıslardan 34 şahıs tutuklanarak Cezaevine teslim edilmiştir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

Editör: Vitrin Haber