Sınırda eller tetikte işaret bekleniyor

Kilis’ten Afrin’e uzanan Azez ile Mare ve sınırın Reyhanlı bölgesinde operasyon birlikleri saldırı pozisyonuna geçti.

Sınırda eller tetikte işaret bekleniyor
Sınırda eller tetikte işaret bekleniyor
GİRİŞ 18.01.2018 06:03 GÜNCELLEME 18.01.2018 09:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Afrin’e yönelik operasyonun her an başlayabileceği açıklamasının ardından Kilis’ten Afrin’e uzanan Azez ile Mare ve sınırın Reyhanlı bölgesinde operasyon birlikleri saldırı pozisyonuna geçti.

Hatay ve Kilis bölgesine Güneydoğu bölgesinden askeri sevkiyat dün de sürdü.

TERÖRİSTLERİN MEVZİLERİ DAĞITILDI

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı karşısındaki Azez ve Mare bölgesinden Tel Rifat ve Minnak Havaalanı çevresinde mevzilenen terör örgütü hedeflerine top atışları da devam etti. Mare ve Azez bölgesinde mevzilenen ÖSO güçleri, sınırda konuşlanan TSK’nın tank ve top atışı ile desteklendi. YPG’nin Parsa dağındaki hakim tepelerdeki mevzileri de Azez bölgesinde konuşlanan tanklarla etkili vuruldu.  

200 HEDEF BELİRLENDİ! YOK EDİLECEK

Kilis bölgesi Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Afrin’e uzanan, Kilis ve Azez’e hakim tepeler silsilesinden oluşan Parsa dağı çevresinde konuşlanan terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin 200 hedefi belirlendi. Sınır hattında konuşlandırılan tank, top ve füze bataryalarının namluları bu bölgedeki hedeflere kilitlendi.

Olası harekât kapsamında Azez, Mare ve Tel Rifat bölgesinde sayıları 5 bini aşan  tam teçhizatlı ÖSO grupları da, YPG mevzilerini ele geçirmek için harekete geçecek. İnsansız hava araçları da Afrin ve çevresinde gözetleme yapıyor. İHA’lar, YPG’nin bölgedeki faaliyetlerini an be an merkeze aktarıyor. Harekât hazırlıkları Afrin’de faaliyet gösteren ABDve Rus askeri güçlerince de yakından izleniyor. Kilis’in Demirışık köyünün karşısında yer alan Parsa Dağı’nın devamı niteliğindeki tepede Rus bayrağı yerinde duruyor. Rusya’nın Afrin bölgesinde yer alan Cinderes ve Tel Rifat’ta iki askeri üssü ise faaliyette. ABD’nin ise Kefercihe bölgesinde sınırlı sayıda askeri bulunuyor. Rus ve ABD askerleri gelişmeleri rapor ediyor.



Isı güdümlü füzeler 

Harekâta karşı terör örgütünün de ağır silahlar kaydırdığı öğrenildi. YPG, Kamışlı, Kobani ve Haseki’den Afrin’e Münbiç ve Rakka operasyonuna katılan özel eğitimli unsurlarını kaydırdı. ABD’nin verdiği karadan karaya, karadan havaya atılan ısı güdümlü füzeler, uçaksavar, havan topları ve ağır silahlar gönderildi. 

Havadan saldırı

Afrin’e karadan yapılacak harekâta havadan savaş uçakları ve saldırı helikopterlerinin de destek vermesi bekleniyor. Bu gelişmeden endişe duyan Afrin’deki terör örgütü yönetiminin, konuyu ABD ve Rus askeri yetkililerle görüştüğü belirtiliyor. İddiaya göre Rus ve ABD kaynakları, hava desteği için görüşmelerden henüz sonuç alınmadığı yönünde bilgi verdi. 

Yardım talebi

Terör örgütü PYD, uluslararası toplumu da harekete geçmeye çağırdı. Bu arada, ABD’nin Türkiye’nin müdahalesine izin vermeyecekleri konusunda Kobani’deki örgüt yönetimine bilgi verdiği iddiaları da ortaya atıldı. 

Milliyet

 

YORUMLAR 5
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Alayina ölüm.
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya gecis koridorunu tutsa bir haftada savasmadam duser.iki tarafta da biz variz
    Cevapla
  • Cesars 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu fos çıkacak davul zurnayla girilmezki medyada şurdan girilcek şunlar vurulcak diye yazdıktan sonra o iş olmaz bitti o iş girecek adam çoktan girerdi
    Cevapla
  • Karakartal 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah mehmetçik kısa sürede operasyonu tamamlar. Dualarımız sizlerle. Ancak doğu, Münbiç e dikkat edilmeli. Kalleşler oradan saldırıda bulunabilirler. Bu hainlerden herşey beklenir.
    Cevapla
  • al bayrak 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcımız olsun. Rabbim, "Mehmetçiğimiz"i korusun, Rabbim, ordumuzu , yurdumuzu, devletimiz için, bayrağımız için namusumuz için mücadele veren idarecilerimizi korusun Rabbim Ordumuzu Muzaffer Eylesin Ya Allah Ya Bismillah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'