16 Ocak 2018 18:12

Yıldırım: Müttefiklerimiz niyetini açıkça ortaya koysun

Başbakan Binali Yıldırım, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun SDG'nin içinde bulunduğu 'sınır güvenlik gücü' kurma açıklamasına tepki gösterdi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) de içinde yer aldığı, 30 bin kişilik “sınır güvenlik gücü” kuracağını açıklayan IŞİD karşıtı koalisyon ve ABD’ye tepki gösterdi. 

Başbakan Binali Yıldırım, 3. Anadolu Medya Ödül Töreni'nde konuştu: Müttefiklerimize açık bir çağrı yapıyoruz, niyetinizi açıkça ortaya koyun. Siz, NATO üyeliğinin getirdiği vecibelere uygun olarak hareket edecek misiniz, yoksa Türkiye’nin içeride ve dışarıda başını ağrıtan çapulcularla iş tutmaya devam edecek misiniz? Bu kararın verilmesi bizim için hayati önem taşıyor.

‘BU KARARIN VERİLMESİ BİZİM AÇIMIZDAN  HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’

Yıldırım, “NATO’nun sınırlarını korumak terör gruplarına mı kaldı? Biz kendi sınırımızı koruruz. Bugünlerde gerçek dost, gerçek dost olmayanlar belli oluyorlar. Yeni planlama, Türkiye’nin bölgedeki teminat gücünü zayıflatmaya yönelik planlamalardır. Biz, müttefiklerimize açık bir çağrı yapıyoruz, niyetinizi açıkça ortaya koyun. Siz, tabi olduğunuz müttefikliğe, NATO üyeliğinin getirdiği vecibelere uygun olarak hareket edecek misiniz, yoksa Türkiye’nin içeride ve dışarıda başını ağrıtan çapulcularla iş tutmaya devam edecek misiniz? Bu kararın verilmesi bizim açımızdan hayati önem taşıyor. Bugüne kadar egemenlik haklarımızdan zerre kadar taviz vermedik" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, NATO Genel Sekreteriyle görüştü

SONRAKİ HABER

ABD, Filistin'e yapacağı 65 milyon dolar yardımı askıya aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa