• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 11 °C

Sinemaya ilgi azalıyor

Sinemaya ilgi azalıyor
Dersim’in tek sineması ilgisizlik ile karşı karşıya Dersim, 25 yıl sonra bir sinemaya kavuştu ancak son birkaç yıl içinde sinemaya olan ilgi azalmaya başladı.

Sinema’yı ayakta tutmak için izleyicinin olması gerektiğine dikkat çeken Sinema İşletmecisi Hakkı Akkuş, “Dersim’de sinemamız açık ancak insanlar ilgi göstermiyor. Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle kentte nüfus kalmadı. Dijital makinenin maliyeti yüksek, 35’lik  filmler kalktı. Film şirketleri ile yüzde elli üzerinde anlaşma yapıp film gösterimi  yapıyoruz. Bir filmin sinemada dört hafta kalma  mecburiyeti var. Biz bir haftalık izleyici bulamıyoruz. 4 haftalık izleyici nasıl bulalım. Üniversite öğrencilerinin bir çoğu yoksul aile çocukları ve durumları iyi değil, sinemaya gelemiyorlar. Dersim gibi bir yerde insanların sinemaya gitmemesi olumsuz bir durumdur. Kurumlar ve sivil toplum örgütleri Dersim’in tek sinemasına sahip çıksınlar.”dedi.

Dersim’in sosyal anlamda kısıtlı imkanlara sahip olduğunu belirten  Güney Altug, "Sinemanın bir kent için önemli olduğunu söyledi. Altug, “Bir sinema açtılar 1 yıl sonra kapattılar zaten sinemada çok pahallıydı bütçemiz yetmiyordu bende öğrenciyim hiç bir sosyal olanak yok ilimizde, belki gezmek sinemaya-ilgi-azaldi-(1).jpgiçin Munzur vadisinde zamanını geçirirsin yâda Cafelerde zamanını geçirirsin, bu olanaklar olmadığı zaman gençler kötü alışkanlıklar edinebiliyor. Kötü alışkanlıklar edineceğimize sinema kültürünü ediniriz. Tunceli’deki gençlerin sosyal olanaklarının kısıtlı olmasını tuhaf buluyorum. Biz diğer illerden sosyal olanak olarak bayağı bir gerideyiz. Tunceli böyle bir yer olmamalı, bunların değiştirilmesini istiyoruz. Herkesin elini taşın altına koyması istiyoruz. Sinemada daha iyi filmler getirilmesini istiyoruz.”diye konuştu.

Sinema salonun aktif hale gelmesi gerekli kurumların yeterli özveriyi göstermesi gerektiğini belirten Fikri Taş, “Geçmişte sinemalarda her türlü filmler gösterilirken şimdi sinemalar kaliteli yapımlara daha çok önem gösteriliyor. Dolayısıyla bizim ilimizde de bir sinema salonunun olması önemlidir. sinemaya-ilgi-azaldi-(2).jpgSinema salonunun  aktif  olmayışı bir eksikliktir. Belediye, sinema salonunu tekrar hizmete sokmalıdır. Yeni belediye yönetimi bu konuda hep ilin bütün sorunlarına odaklanırken bu soruna da el atmalı sinemamıza destek vermeli, biz Dersim halkı gidip o sinemada özlemini duyduğumuz filmleri izleyebilmeliyiz. Çünkü ben sinemayı bir eğitim kurumu olarak görüyorum. Sinemayı önemsiyorum.”dedi.

 

Haber: Anıl Yüksel

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim