Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) gibi sınavları inceleme yaparak okullardaki sıkıntıların çözüme ulaştırmayı hedeflendiklerini söyledi.
Turan, akademik anlamda velilerden çok sayıda talep geldiğini kaydetti. Turan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ildeki başarının artırılması için çalıştıklarını belirtti. Bu nedenle de bir projeyi hayata geçirdiklerini ve incelemelerin başladığını dile getiren Turan, “TEOG, LYS, YGS sınavlarımız var. Bunlarla ilgili okulları tek tek masaya yatırıyoruz. Bu okulların TEOG, LYS ve YGS’de yapmış olduğu soru çözümlerinde hangi konularda problemler var, hangi zümrelerde problem var, hangi okulda hangi öğretmende problem var bunu tespit edeceğiz” ifadesini kullandı.
Yapılan tespit sonucunda müdahalelerde bulunacaklarını kaydeden Turan, şöyle konuştu:
“Tek tek okullarla ilgili problemleri bulup her birine ayrı ayrı reçete yazarak o okuldaki yöneticiyle ilgili atılması gereken bir adım varsa atacağız. Yoksa öğretmenle ilgili yapılması gereken bir çalışma gerekiyorsa onu yapacağız. Her okulu tek tek masaya yatırıyoruz ve okullarımızı inceliyoruz.”
Editör: TE Bilişim