SINAV ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER

SAMSUN HABER Haber Girişi : 27 Mayıs 2020 17:08
SINAV ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER
Eğitimci-yazar Bilsen Şahin sınav öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Şahin istendiği takdirde okullarda öğrencilere yardımcı olabileceğini ifade etti.

Eğitimci-yazar Bilsen Şahin sınav öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Şahin istendiği takdirde okullarda öğrencilere yardımcı olabileceğini ifade etti. 



SINAVA  SAYILI  GÜNLER  KALA


          Bayramı sessiz sedasız, şeker toplayan çocukları görmeden bitirirken sınav konusunda neymiş demeyelim. Çünkü kimi gençlerimiz için bu sınav hayat memat meselesi. Kimisi içinse önemli ama abartacak kadar da önemli değil. Biz şimdi sınavı az ya da çok önemseyen gençlerimize destek olalım.


          Bizim ülkemizde genellikle sınavlar saat 10:00 da sessiz ortam da yapılır.  Bunu biliyorsunuz bende özellikle hatırlatmak istedi. Çünkü bu son bir ay kala biyolojik saatimizi ve alışkanlıklarımızı sınava göre ayarlamamız gerekir. Hadi beden saatinizi yavaş yavaş sınava moduna alalım.


           Öncelikle sabah erken kalkmak gerekir ve tabi rutinler oluşturmak.  Sınava giderken sınav salonunun mesafesine uygun olarak en geç sat 8:00 da kalkmak gerekir.  Kahvaltı ile sabah mahmurluğu üzerinizden atılır. Hal böyleyken evinizde de  bunu alışkanlık haline getirmek gerekecek.  En geç saat 10.00 da masanın başına denemelere geçmeniz  olmazsa olmazınız. Bu çokkkk önemli. Bedeninizi her gün 10:00 da deneme çözerken bulmanız gerekir.  Bu alışkanlığı spor salonunda belli saat antreman yapan sporcular gibi alışkanlığa dönüştürmek sizin için faydalı olacaktır.


          Denemeyi çözdükten sonra  uzun bir mola. Sonra  yapamadığınız soruların konularına geçilecek. Bu konulara kısa tekrarla başlayıp, konu ilgili soru bankalarından soru çözümleriyle devam edilmesi gerekir.  Yine zorlandığınızı görürseniz konuyu video derslerinden izleyebilirsiniz. Defterlerinizden tekrar göz atabilirsiniz.  Amaç konuyu tekrar ederek pekiştirmek.


         Konuları çok kısa tekrar etmek ve konuları pekiştirmek sınavda sizin hızlı soru çözmenizi sağlayacak en önemli şey. Böylece dikkatsizlik olarak düşündüğünüz konuya tam hakim olamamak ortadan kalkmış olacaktır.


        Yeni nesil matematik soruları ise öğrencilerin çok zorlandığı sorular.  Yeni nesil sorular bıçağın ekmek kesme, meyve soyma dışında tornavida gibi kullanılacağını bilecek kadar bıçağı iyi tanımaya benzer. Mutfakla çok haşır neşir olan biri tavanın sapı oynadığında tornavida aramaz hemen oracıkta bıçağı tornavida gibi kullanıp tavanın sapını sıkıştırır. İsterseniz annelerinize sorun. J Yani konuyu iyi kavrayıp bu kavramları başka nerelerde kullanabilirim? sorusunun cevabını verecek kadar iyi anlamak gerek.


           Maske ile sınava girmek ise Covit19 un sınav öğrencilerine sürprizi.  Bütün dileğimiz salgının yok olması ve öğrencilerimizin de rahat sınava girmesi. Fakat ben yine tedbiri elden bırakmayın ve denemeleri çözerken maske kullanın derim. Umudum  Covit19 sürecinin bir an önce bitmesi ve ülkece hatta dünyaca rahat nefes almamız. Unutmayın ki gençler başarmak için şart koşul aranmaz. İçinizde ki gücü fark edin, Siz de şartlar ne olursa olsun başarmak için son bir gayretle çalışın ve tavsiyelere uyun ki işiniz kolaylaşsın. Şimdiden tüm sınav öğrencilerine başarılar diliyorum. Sevgili aileler artık az kaldı bitiyor diyorum.



BİLSEN ŞAHİN KİMDİR?


04/02/1992 de mezun olduğum yıl Milli Eğitim Bakanlığının kadrolu öğretmeni olarak atandım. 28 Yıllık öğretmenim ve bunun ilk yılı Artvin Kız Meslek Lisesi, sonra Hopa Çok Programlı Lisesinde 17 yıl olmak üzere18 senesi liselerde çalıştım. Bu süreçte branşımla ilgili sergiler, defileler, Proje Tabanlı beceri Yarışmasına öğrencilerimin proje danışmanlığını yaptım.  Yarışmalarda il birinciliği bölge ikinciliği ödüllerine layık görüldük. Son 10 yıl da  Olgunlaşma Enstitüsünde yetişkinlerle eğitim konusunda tecrübe sahibi olmaktayım. Eğitim Yönetimi alanında Yüksek Lisans yaptım ve Ünv. İle Eğitim Yönetimi Kongrelerine Bildiri hazırlayıp katılmaktayım. Öğretmen olarak öğrenci ile iletişim ve yönlendirme de deneyim sahibi olarak ve aldığım eğitimlerle Eğitim Danışmanlığı ve Öğrenci Koçluğu alanında çalışmalar yapmaktayım. Bu noktada Lise Son sınıflara ‘Sınav Motivasyonu ve Sınav Taktikleri’ Konulu seminerler verirken, llkokul, orta ve liselerde   velilerine yönelik; Akademik Başarıda Ailenin Rolü,, Teknoloji Bağımlılığı, Tacizden Koruma, Çocuğu Okula Hazırlama, Özgüven Kazanımı, Sınav Kaygısında Aile konulu seminerler vermekteyim. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Samsun MEM’ in görevlendirmesi ile İlkadım ilçesinde bütün Liselerde sınav motivasyonu semineri verdim. Aynı zamanda İlkokul velilerine yönelik seminerler de görev aldım. Halen bu seminerlerim devam etmektedir.  Kendimi  Kişisel Gelişim alanında geliştiriyorum. Öğrencilere destek olmak amaçlı Nefes koçluğu eğitimi aldım.  Bu alanda  Güçlü Sorular, İkisi Bir arada gibi yabancı ve yerli uzmanların kitapları takip etmekteyim. Aynı zamanda Kişisel Gelişim ile ilgili seminer ve etkinlikleri takip etmekteyim.   Kendimi etkili iletişim,  motivasyon ve sınav taktileri, velilere yönelik çalışmalarda  güçlü hissediyorum. Hem öğretmenliğimin bana kattıkları hemde kendimi gerek kitap okuyarak gerekse psikoloji bilimi ile yakından ilgilenen biri olmam ve anne olmanın getirdiği tecrübe ile kendimi alanımda başarılı hissediyorum. 2020 Yılı Pandemi döneminde  bir çok okulda velilere ve öğrencilere yönelik seminerler yaptığım gibi İnstagram ve Zoom programları ile seminerlerime devamettim. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin talebi üzerine velilere ve sınav öğrencilerine online seminerler yaptım. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kurduğu Samsun Akademi de öğretmenlere yönelik eğitimlerde de görev aldım.  Tüm bu deneyimlerim ve özgüvenim doğrultusunda  sizinle yapacağımız çalışmalarda başarılı olacağım inancındayım. Çocuklar bizim ve bu ülkenin geleceği, Gençler ise bu günümüz ve yarınımız. Onların en iyi şekilde yetişmesi biz eğitimciler başta olmak üzere ve hepimizin sorumluluğudur. Bu büyük sorumlulukta  bilgi ve deneyim sahibi biri olarak çocuklara, gençlere ve ailelerine katkı sunmak beni mutlu edecektir.

Eğitimin ailede başladığı gerçeği ile tüm anne babalara hitap ettiğim Bir de Buradan Bak isimli kitabım haziran 2019 da basılmıştır. Velilere yönelik olup, çocuk eğitimi ile ilgili konuları içermektedir. Kitabinle kitap fuarlarına katılmakta ve okulların talebi doğrultusunda imza günlerim olmaktadır.

 Bütün bu çalışmaların üzerinde evli ve Kübra  adında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıfta okuyan bir kız çocuk annesiyim.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.