Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Bu yaz dünyanın dört bir yanındaki eğlence parkları, çocukları ve kendini hâlâ çocuk hissedenleri ağırlayacak.

Uzun bir aradan sonra dünyanın dört bir yanındaki eğlence parkları tekrar çocukları ve kendini hâlâ çocuk hissedenleri ağırlayacak bu yaz. Her ne kadar pek çoğu hâlâ sıkı önlemler almaya devam etse de çocuklar ve hayal dünyasında unutulmaz saatler geçirmek isteyenler eğlence parklarını bu yazın yapılacaklar listesine çoktan eklemiş durumdalar.

Farklı ülkelerde farklı konseptlerde, bazıları dünyaca ünlü, bazıları ise henüz hak ettiği yere gelememiş onlarca eğlence parkı mevcut. Gelin Avrupa’dakilere bir göz atalım birlikte. Unutmadan açık olan bölümler, giriş şartları, bilet fiyatları ve ulaşım bilgileri önceden haber verilmeden değiştirilebilmekte. Dolayısıyla gitmeden önce mutlaka internet sayfalarından kontrol edin derim.

Haberin Devamı

EURO PARK (RUST-ALMANYA)

Şimdi eğlence zamanı

Almanya’nın en büyük, Avrupa’nın ise ikinci büyük eğlence parkı olan Europa Park’ı yılda yaklaşık beş milyon kişi ziyaret etmekte. 1975 yılında 13 hektarda açılan park bugün 90 hektarı bulan büyüklüğe ulaşmış durumda. 100’ü aşkın aktivite ve şov, 11 roller coaster, beş adet temalı otel barındıran Europa Park 14 ülke ve Büyülü Orman, Görünmezliğin Krallığı, Viking Ülkesi adlarında üç tematik bölümden oluşmakta. Karlsruhe ve Strasburg havaalanlarına sadece 64 km. uzaklıkta. Yaz boyunca 09.00-18.00 saatleri arasında açık.
www.europapark.de

VİALAND (İSTANBUL-TÜRKİYE)

Şimdi eğlence zamanı

Dünyada ve Türkiye’de ilk olarak eğlence parkı, alışveriş ve gösteri merkezini birleştiren ilk tesis olan Vialand Istanbul Eyüp’te. Üç saniyede 110 km. hıza ulaşan dünyanın en iyi dördüncü Roller Coaster’ı nefeskesen ve saniyede 70 km. hızla 30 metreye çıkan yüksekliğe çıkaran maceraperest en popüler olanlar. Birbirinden farklı onlarca aktivitenin bulunduğu eğlence parkı 2016’da Avrupa’da 800 Tema Park arasında ikinci defa ‘En İyi 10 Park’ arasında yer aldı. Vialand her gün saat 11.00-20.00 arası ziyaretçilerini ağırlamakta.
www.vialand.com.tr

DİSNEYLAND (PARİS-FRANSA)

Haberin Devamı

Şimdi eğlence zamanı

1992 yılında açılan ve yaklaşık 57 hektar alana yayılan Peri Masalı ve Disney Karakterlerine adanmış park Amerika’dakiyle aynı. Disneyland ve Walt Disney Studios olarak ikiye ayrılan park Ana Cadde, Sınır Bölgesi, Macera Ülkesi, Fantezi Dünyası ve Macera Diyarı olarak beş ana bölümden oluşmakta ve 40’tan fazla aktivite ve 50’dan fazla şov ve eğlence ile yine 50’den fazla lokanta, büfe ve kafe ayrıca yedi Disney temalı otel misafirlerini beklemekte. Disneyland Park genel olarak her gün 09.30-23.00 arasında açıkken, Walt Disney Studios Park 09.30-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmekte. Paris’e 35 dakika uzaklıktaki Disneyland’a ulaşmanın en rahat yolu Marne-la-Vallee Chessy yönüne giden trene binmek. Trenin son durağı Disneyland.
www.disneylandparis.com

EFTELİNG (KAATSHEUVEL-HOLLANDA)

Şimdi eğlence zamanı

1952 yılında peri masalı atmosferiyle açıldığı günden bu yana 100 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan kültürel, romantik ve nostaljik temalarıyla sıra dışı bir park olan Efteling Hollanda’nın en eski eğlence parkı ve dünyadaki eğlence parklarının da ilklerinden. Alan olarak ise California Disneyland’ın iki katı katı büyüklüğünde. Park Doğu’da Vahşi Krallık, Batı’da Peri Krallığı, Kuzeyde Seyahat Krallığı ve Güneyde Diğer Krallıklar adlarında dört bölümden oluşmakta. Efteling 1992’de dünyanın en iyi temalı eğlence parkına verilen IAAPA Applause ödülün de sahibi. Dedikodulara göre ise Walt Disney Disneyland’ı açarken Efteling’ten esinlenmiş ve örnek almış. Açılış saati 10.00, ancak kapanış saati aylara göre değişmekte.
www.efteling.co.uk

Haberin Devamı

TİVOLİ GARDENS (KOPENHAGEN-DANİMARKA)

Şimdi eğlence zamanı

Eğlence parkı çocukluğunda Avrupa’daki pek çok eğlence parkını gezmiş olan Georg Karstensen tarafından 1843 yılında Kral 8. Christian’ın izni ile kurulan, yılda 5 milyona yakın ziyaretçisi ile Avrupa’nın üçüncü büyük eğlence parkı olan Tivoli Bahçeleri aynı zamanda dünyanın en eski ikinci eğlence parkı. Parkta 1914 yılından bu yana faal olan ağaç roller coaster’ının yanı sıra Caravan, Demon ve Odin Ekspresi adlarında üç tane daha roller coaster mevcut. Danimarka’nın en tanınmış turistik noktalarından biri olan Tivoli’de 30’un üzerinde atraksiyon ve ikisi Michelin yıldızlı farklı lokantalar, konser ve tiyatro salonları, akvaryum ve bir de göl mevcut. Yaz boyunca cuma-cumartesi 11.00-24.00, diğer günler ise 11.00-23.00 arası ziyaretçilerini beklemekte.
www.tivoligardens.com