SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Şimdi arazimizi sonra canımızı almasın

Şimdi arazimizi sonra canımızı almasın

05 Aralık 2019 Perşembe - 18:50




Harmanlı Deresi’nin ıslah çalışması yarım kaldı. Tamamlanamayan çalışma nedeniyle her yıl taşan dere mahalleler arası köprüyü yıktı, vatandaşların tarım arazilerini denize taşıdı. Şimdi vatandaşlar uzanacak yardım elini bekliyor





Trabzon Arsin’in Özlü Mahallesi’nde iyileştirme çalışmasına başlanılan ‘Harmanlı Dere Islahı’ proje tamamlanamadan yarım kaldı. Yarım kalan ıslah çalışması nedeniyle yılda 5-6 kez taşan Harmanlı Deresi vatandaşın tarım arazisini koparıp derenin sularına katıyor.Arazi sahiplerinden Metin Aydoğdu, “Yıllardır bu dere taşmalarına bir önlem alınmadı. En sonunda bütün mahalle toplandık ve Devlet Su İşlerine (DSİ) dilekçe verdik. DSİ en sonunda dere ıslahına karar verdi. Dere ıslahı, dinlenme havuzuyapıldıktan sonra müteahhit bıraktı gitti. Bizden muvafakatname istendi. Onu da mahalleli olarak imzalayıptopladık ve belediyeye teslim ettik. Fakat yine de ilgilenen olmadı. Şimdi bu toprak bizim değil. Bu toprak devletin malı. Toprak buradan denize gidiyor ve biz devletten yardım bekliyoruz. Yetkililerin hiçbiri ilgilenmiyor ” dedi. MağdurlardanHüseyin Tanrıverdi, “Burası milli bir servet. Biz de arazi sahipleri olarak sesimizi duyurmak istiyoruz. Her yıl da genişliyor. Yerimiz denize gidiyor. Yılda 5-6 kere dere taşıyor. Ne devletin malı denize gitsin ne de biz arazimizden olalım” ifadelerine yer verdi.

Özlü Mahalle Muhtarı Niyazi Yadigaroğlu ise,“Grup yolundan yukarıya 4 kilometre dere ıslahı projesi yapılmıştı. Dinlenme havuzu yapıldı öyle de bırakıldı. Vatandaş çok mağdur. Fırtınalı yağmurlarda sende 5-6 kez burası taşıyor. Vatandaşın fındık bahçelerini maalesef hep kopardı götürdü. Hiçbir şey yapamıyorlarsa dereyi kendi güzergahına çevirsin bıraksınlar. Bakıp, bakıp gidiyorlar. Bakmakla iş olmuyor. Tesellimiz daha büyük mağduriyet vermemesi. Bugün arazimizi alıp gidiyor yarın canımızı almayacağı ne malum.Bu çalışmanın neden durduğuna dair bilgimiz yok. Mahalleler arası bağlantı köprümüz var o da yıkıldı ” diye konuştu.


Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap