Silifke Belediyesi, Acece Deresini Temizliyor

Silifke Belediyesi, Acece Deresini Temizliyor

Silifke Belediyesi, Acece Deresini Temizliyor

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Mukaddem mahallesinden geçerek Atik mahallesinde DSİ ırmağına ulaşan Acece Deresi içerisinde başlatılan temizlik çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Silifke’de özellikle Mukaddem, Say, Atik ve Saray Mahallesi sakinlerinin kokusundan dolayı rahatsız olduğu Acece Deresi, Silifke Belediyesi tarafından temizleniyor.

Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, belediye olarak yürütülen hizmetlerde kurumlar arası dayanışma yaptıklarını belirterek, sağlıklı ve düzenli hizmetlerin yürütülmesi için dayanışmanın şart olduğuna işaret etti. Başkanvekili Sadık Altunok, Silifke Belediyesi, Sulama Birliği ve DSİ işbirliğiyle dere yatağında temizlik çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Mahalle sakinleri tarafından çöplerin atıldığı Acece Deresinde atık su, çamur ve çöplerin kötü kokuya neden olduğunu ifade eden Altunok, dere yataklarında biriken çöp ve çamurlardan dolayı mahalle sakinlerinin şikâyetlerini dikkate alarak gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtti. Ekiplerin dere yataklarını tamamen çöp ve çamurdan temizleyeceğini ifade eden Altunok, iş makinelerinin dere yatağındaki pislikleri kamyonlara yüklediğini ve buradan da çöp alanına sevk edildiğini vurguladı. Vatandaşların çöpleri ve atıkları dere yatağına atmamasını isteyen Başkanvekili Sadık Altunok; "Buradaki dere yatağını her yıl temizlememize rağmen vatandaşlarımız çöplerini atmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız kötü kokulardan rahatsız olduklarını söylüyorlar. Oysa dereye çöp atılmasına müsaade edilmezse kimse de rahatsız olmaz. Bunun yanında MESKİ ile görüşerek kanalizasyon sızıntısı varsa bunu da önleyip gerekli tedbirleri alacağız. Vatandaşımızın sağlığı, can ve mal güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağız. Dere yatağı mahalleye ayrı bir hava katacağına adeta işkence eder hale gelmiş. Kendi elimizle kendimize eziyet ediyoruz. Dere yatağına hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Biz belediye olarak dere yatağını temizliyoruz. Vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum’ dedi.

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36