Ercan ÇELİK

Kuruluşunun 2. Yıldönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Çetin, İYİ Parti’nin nasıl kurulduğunu ve hangi zorlukları aşarak yoluna devam ettiğini özetledi. 
Çetin, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bundan 2 yıl evvel parti içi demokrasiyi hiçe sayan bir anlayışa karşı baş kaldırmış, parti içi demokrasi uğruna yıllarca süregelen aidiyetlerinden ayrılmak zorunda kalmış vatansever insanların kurmuş olduğu İYİ Parti bugün ilk günkü azim ve kararlılığıyla 2 yaşındadır.

İYİ Parti kurulduğu günden bugüne Türk siyasi hayatına damga vuran, ilke ortaya koyan ve dengeleri değiştiren bir partidir. Bugün İYİ Parti siyasi hayatımızda birçok yeniliği getiren, ülke insanına kaybettiği özgüveni kazandıran partidir.

Bir şeyin bilinmesi iyi hatırlanması gerekiyor. Biz bugünlere kolay gelmedik. Karşımıza her fırsatta çıkarılan engelleri aşa aşa, bin bir parçaya bölünmüş, sindirilmiş, korkutulmuş halkı yeniden bir araya getirerek, dişimizden tırnağımızdan artırarak çeşitli mücadelelerle geldik.

Önce karşımıza baskın seçim geldi. Seçime giremezsiniz dendi. Hesapları boşa çıkardık.
Seçime girseler de yüzde 1 oy alamaz dediler. Kısa süre içinde yüzde 10 oy aldık. Efendileri korkuttuk.
Türlü iftiralar attılar, seçim meydanlarında dozunu artırarak illet dediler, zillet dediler. Ağıza alınmayacak galiz ifadelerle hakaret ettiler. Büyük bir siyasi edeple tek tek hepsini geldiği yere, yerlere iade ettik.
Durmadılar, sürekli bizi manipüle etmeye çalıştılar. Biz bizi manipüle etmeye çalışanlara 31 Mart seçimlerinde gereken cevabı verdik.

İyi bilinmelidir ki; İYİ Parti varsa huzur vardır. Gelecek vardır. Hak vardır. Hukuk vardır. Her şeyden önce umut vardır. Yüreklerinizde umudu taze tutmak için, çocuklarımızın geleceği için İYİ kadrolarla birlikte devlet yönetmek için bizler görevimizin başında halkımızın hizmetindeyiz.

Kaygısı Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olan, kavgası işçinin, emekçinin boğazından geçen lokmaya sahip çıkmak olan İYİ Parti ne mutlu ki 2 yaşındadır.

Biz kökü mazide olan bir atiyiz. Biz Türkiye’nin geleceğine yön veren gencecik bir partiyiz.

Tüm Atatürkçü, milliyetçi, vatansever, işçi, köylü, emekçi ve demokrat halkımızı İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmaya, ülke yönetiminde söz sahibi olmak için çalışmaya davet ediyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle Tüm İYİ Partili vatandaşlarımızı ve bize gönül veren tüm vatandaşlarımıza İYİ Partinin bugünlere gelmesinde gösterdikleri özveriye teşekkür eder. Saygılarımı sunarım.

İYİ ki varsın İYİ Parti… Nice 2 yıllara…”
 

Editör: Haber Merkezi