Trump'tan ilginç Suudi Arabistan açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, "Kaşıkçı meselesi yüzünden Suudi Arabistan'dan uzaklaşmak istemiyoruz" açıklaması yaptı...

Trump'tan ilginç Suudi Arabistan açıklaması

ABD Temsilciler Meclisinde, Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle Suudi Arabistan'a tüm silah satışlarının ve yardımların durdurulması için yasa tasarısı sunuldu.

Bunun üzerine ABD Başkanı Donald Trump, "Kaşıkçı meselesi yüzünden Suudi Arabistan'dan uzaklaşmak istemiyoruz" açıklaması yaptı. Trump ayrıca, Türkiye'den varsa olayla ilgili olarak video ya da ses kaydını istediğini belirtti.

Fox Business Network kanalına konuşan Trump, ABD’de hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler’den gelen Suudi Arabistan’a yaptırım çağrılarına kulak asmayacağını söyledi.

Suudi Arabistan’a silah satışının durdurulması durumunda bu ülkenin silahlarını başka ülkelerden alabileceğini belirtti ve ekledi:

“Umarım bir sonuç çıkar. Göreceğiz, en ince detayına kadar inceleyeceğiz. Kral ve veliaht prens bu konuda bir bilgiye sahip değildi. Benim gözümde bu önemli bir faktör. Terörizmle mücadelede, İran’da ve diğer yerlerde olan her şeyde Suudi Arabistan’a ihtiyacımız var.”

POMPEO: YAKINDA KARAR VERECEĞİZ

Türkiye'yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'den ayrılıp Belçika'nın başkenti Brüksel'e giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Pompeo, Pastör Brunson krizi sonrası ABD'nin Türkiye'ye uygulamaya başladığı ekonomik yaptırımlara yönelik soruya "Yakında bu konuda karar vereceğiz" diye cevap verdi.

Pastör Andrew Brunson 2016 yılında 'terör örgütü adına suç işlemek ve casusluk' iddialarıyla tutuklanmış ve cezaevine konmuştu. Hakkında hazırlanan iddianamede "örgüte üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek"le suçlanmıştı. Brunson'un tutukluluğu bu yıl Temmuz ayında ev hapsine çevrilmiş, 12 Ekim'deki duruşmada ise ABD'li Pastör serbest bırakılmıştı.

Odatv.com

arşiv