SİLAH ATILMAMASI YÖNÜNDEKİ KAMPANYAYA DESTEK

Türkiye’de her yılda 500-600 kişi silahlardan çıkan kaza (!) kurşunlarıyla yaşamını yitiriyor. Yaşamını kaybedenlerin  200 e yakını 1-24 yaş arası insanlar.

SİLAH ATILMAMASI YÖNÜNDEKİ KAMPANYAYA DESTEK

Türkiye’de her yılda 500-600 kişi silahlardan çıkan kaza (!) kurşunlarıyla yaşamını yitiriyor. Yaşamını kaybedenlerin  200 e yakını 1-24 yaş arası insanlar. Samsun bu tür olaylarda resmi kayıtlara göre maalesef en önlerde. Ölümlerin önemli bir bölümü; düğünlerde, maç sonlarında, çeşitli kutlamalarda gerçekleşiyor. İnsanlar, kendi sevinçlerini, insanlık dışı bir eylem olan silah atmayla ifade ederken,  başkaları için derin ve onarılmaz acılara neden oluyorlar.

Bireysel silahlanmanın kontrolsüz, hızlı ve kolay bir biçimde artması bu olumsuzluğun önemli bir nedeni. Bafra da rutin polis kontröllerinde  bile bir çok silah ele geçirilmektedir. Aslında silahlanma ile ilgili var olan mevcut mevzuaatın uygulanmasında da eksiklikler olduğu görülmektedir. Zira Bafra’da şehir içinde yapılan düğünlerlerde bile, yaygın bir şekilde mahallelelerde ve Çetinkaya köprüsünde benzer görüntüler izlenmektedir.  Günümüzde ruhsatlı ve ruhsatsız tabancaların dışında av tüfeği görünümlü,  otomatik diye tabir edilen silahların ruhsatlı bir şekilde yaygınlaşmasıda ayrı bir sorundur. Bilinmelidir ki öldürme ve yaralama olaylarının  yüzde doksanı silaha ulaşmanın kolay olmasıyla ilişkilidir. Toplum  olarak bu gidişe dur demek zorundayız. Bu olumsuzluğun giderilmesinde, bireysel silahlanmanın kontrol altına alınması, gerekli yasal düzenlemelerin etkin olarak yapılması önemli.  Ancak yalnızca yasal düzenlemelerle bu durum engellenemez . İnsanlarımız ve özelliklede gençlerimiz,  bu durumu reddedecek biçimde eğitilip bilinçlendirilmelidir. Yaygın ve örgün eğitim kurumlarına bu konuda görev verilmeli. Gök-Der' in başlattığı  bu ğirişim, bu kapsamda değerlendirilip, başta ilçe yöneticileri olmak üzere tüm toplum kesimlerince desteklenmeli somut adımlar atılmalıdır. Bir dizi eylem planları oluşturulmalı, bu kampanyası en ücra yerleşim yerlerine kadar ulaştırılmalıdır.

Biz KESK ve Eğitim-Sen olarak üzerimize düşecek somut adımları atmaya hazırız. Toplumsal bir duyarlılık göstererek, bu kampanyayı başlatan Gök-Der'i ve onun başkanı Turgut Demir' i kutluyoruz. Bu silahları kullananlar, silahlarından çıkan sesin aslında kendi içlerindeki barbarın sesi olduğunu unutmasınlar!

Bafra Eğitim Sen Temsilcisi   Salim Hepsert

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER