Şikeyi itiraf etti, ortalık karıştı

22.01.2020 - 16:02 | Son Güncellenme: 22.01.2020 - 19:06

Şikeyi itiraf etti, ortalık karıştı

Osasuna Kulübü'nün eski genel sekreteri şikeyi itiraf etti! Angel Vizcay, görülen duruşmada verdiği ifadede, kulübün ligde kalmak için peş peşe iki sezon bazı takımlara para verdiğini söyledi.

İspanya'nın Navarra Adalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada kürsüye çıkan Osasuna'nın eski çalışanı Vizcay, kulübün kümede kalmak için 2012-13 sezonunda Getafe'ye, 2013-14 sezonunda da Betis'e para verdiğini itiraf etti. Yargıç Fermin Otamendi'nin liderlik ettiği davada yargılanan Osasuna'nın 6 eski yöneticisi, Betisli 3 eski oyuncusu ve 2 emlakçının karşısına çıkan Angel Vizcay, bildiklerini anlattı.

Angel Vizcay'ın iddiaları

Vizcay, Osasuna'nın; 2013 yılında maçı kaybetmesi için Getafe'ye 400 bin euro ödediğini söylerken, bir sonraki sezon da Betis'e yenilmesi için 250 bin euro verildiğini ifade etti.

Öte yandan Angel Vizcay, 2012-13 sezonunda Valladolid'e Deportivo'ya yenmesi için 150 bin euro; Betis'e de Celta Vigo'yu mağlup etmesi için 150 bin euro galibiyet primi ödendiğini vurguladı.

Vizcay ayrıca ertesi sezon (2013-14) Espanyol'a beraberlik için 250 bin euro ödendiğini söyledi. Espanyol'un sahasındaki 37. hafta maçı 1-1 biterken, Katalan ekibi ligde kalmayı garantilemiş; Osasuna'ya ise bu puan kümede kalmak için yetmemişti.

Ayrıca kümeden düşmesi kesinleşen Betis'e Valladolid'i yenmesi için 400 bin euro daha ödendiğini vurgulayan kulübün eski çalışanı, şikeden yargılanan iki Betisli Jordi Figueras ve Xavi Torres'e paranın doğrudan bir garajda verildiğini ifade etti. Soruşturmadaki bir diğer Betisli Antonio Amaya'nın o alış-verişte bulunduğundan emin olmadığını söyleyen Osasuna'nın eski sekreteri, yine de Amaya'nın daha önce ödeme aldığının altını çizdi.

Eski başkan Miguel Archanco tek bir iddiayı kabul etti

Bu arada duruşmada sanık sıfatıyla yer alan Osasuna'nın eski başkanı Miguel Archanco ise Vizcay'ın ardından verdiği ifadesinde, kulübün şike yaptığı ve oyunculara para verildiği yönündeki iddiaları yalanlarken; Betis'e Valladolid'i yenmesi için yapılan 400 bin Euroluk ödemeyi kabul etti. 

 AJANSSPOR - DIŞ HABER

 

Senin için hazırladığımız haberler