Bu haber kez okundu.

Siirt'te Tarihi Değeri Olan Geyik Heykeli Ele Geçirildi
banner229

Siirt'te jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda tarihi eser niteliğinde olan bronz geyik heykeli ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığı, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülmekte olan "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarıni Koruma Kanununa Muhalefet" soruşturması kapsamında kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve ticaretinin önlenmesi maksadıyla Siirt il Merkezinde ikamet (1) bir şüphelinin elinde Kültür ve Tabiat Varlığı bulunduğu ve yasadışı yollarla satış yapacağı yönünde bilgiler elde edilmiştir.

Soruşturma kapsamında, Siirt İl Merkezinde bir ev ile bir işyerinde olmak üzere iki ayrı adreste 24.05.2019 günü icra edilen operasyonda; (1) Adet tarihi eser niteliğinde 20x25 cm ebatlarında ‘bronz geyik heykeli’ ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen bronz geyik heykeli, Batman Müze Müdürlüğüne teslim edilecektir.

Olayla ilgili gözaltına alınan şahıs, adli makamlara sevk edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.