Bu haber kez okundu.

11. Ulusal Kalkınma Planı Siirt Çalışması Geniş Bir Katılımla Gerçekleştirildi
banner229

Ülkemizin gelecek beş yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyan 11. Ulusal Kalkınma Planı Siirt çalışması geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Kalkınma Bakanlığının desteleri, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından başlatılan ve kamu kuruluşları ile STK'ların katkılarıyla hazırlanan "On Birinci Kalkınma Planı Hazırlıkları Paydaş Toplantıları" Batman'dan sonra Siirt'te devam etti.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Siirt Vali yardımcıları, Bünyamin Kuş, Yunus Koç, STK temsilcileri, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Altındağ, özellikle gençlerin ve kadınların ekonomide söz sahibi, kalkınmada baş aktör olmalarını istediklerini belirtti.

Altındağ, “Biz Bakanlığımıza ilk defa dedik ki yerelde böyle bir çalışma yapalım. Yerel ne düşünüyor, Siirt 5 yılını nasıl görmek istiyor, hangi konular üzerinde çalışmak istiyor? Bu bizim için çok önemliydi.

Bakanlığımızın yapmış olduğu anket çalışmasında 17 tane maddemiz var. Bunlar sağlık, turizm, sanayi, kısacası sizin uygun gördüğünüz ve gelecekte Siirt’i daha iyi noktaya getirebilecek ve sizin Siirt’te riskli gördüğünüz bir şeyi bertaraf edecek bir anlayış ile bakmanızı istirham edeceğiz ve daha sonra yapılan anket sonuçlarının ardından bu seferde sizden bunlara bir çözüm politikası üretmenizi isteyeceğiz.” dedi.

Türkiye toplumunun en genç nüfuslu bölgesi olması dolayısıyla, kadınların ve gençlerin içinde olduğu genel bir çalışmanın olacağına değinen Altındağ, gençlerin ekonomi ve otoritede söz sahibi olmasını istediklerini söyledi.

Altındağ, “Biliyorsunuz toplumumuzun en genç nüfusu bu bölgede bulunuyor, istiyoruz ki gençlerimiz ekonomi ve otoritede söz sahibi olsun. Bu anlamda özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin buradaki bakış açısı bizim için çok önemli olacak. 3 ilde toplantılarımızı bitirdik yarında inşallah Şırnak’ta toplantımızı gerçekleştirdikten sonra bunları külliyede Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz.

Onun için sizlerin katkıları bizler için çok önemli, kimsenin etkisi altına kalmadan, sizler Siirt’i bizlerden daha iyi tanımanın bakış açısıyla yapılırsa bizim içimiz daha rahat olur. Madem yerelden büyüme doğru bir mantık var, Siirt’in önceliği bizim önceliğimizdir. O anlamda umuyorum ki bu çalışama gelecekte ki 5 yılın vizyonunu göstersin ve bu Siirt’in kalkınmasına öncülük etsin.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından anket çalışmasına geçildi.

Anket çalışmasında sunulan 17 maddeden 5’i aldıkları puan sıralaması şu şekilde açıklandı.

Demokrasi ve adalet 149 puanla ilk sıradaki öncelik aldı, eğitim 128 puanla 2’nci sırada, tarım ve kırsal kalkınma 53 puanla 3’ncü sırada, İstihdam 52 puanla 4’nci sırada ve sağlık 29 puanla 5’nci sırada yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.