Bu haber kez okundu.

Siirt’ te 19 Doktor Atanacak
banner229

Siirt’e ve ilçelerine Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Uzman Hekim, 8 Pratisyen Hekim olmak üzere toplam 19 doktor ataması yapılacak.

AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay ve AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilecek olan 76. Dönem Hizmet yükümlülüğü kurası kapsamında Siirt genelinde ihtiyaç duyulan branşlarda Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği emrine 11’i Uzman Hekim, 8’i Pratisyen Hekim olmak üzere toplam 19 Doktor ataması yapılacağı müjdesini verdiler.

AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu tarafından yapılan açıklamada, Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı sağlık kurumlarına 11 uzman ve 8 pratisyen hekim olmak üzere toplam 19 doktor ataması yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilecek olan 76. Dönem Hizmet yükümlülüğü kurası kapsamında Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinde ihtiyaç duyulan branşlarda Siirt Devlet Hastanesine; 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı,  1 Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Uzmanı, 1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ve 2 Radyoloji Uzmanı olmak üzere toplam 8 Uzman Doktor, Baykan Devlet Hastanesine 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Kurtalan Devlet Hastanesine 4 Pratisyen Hekim ve 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve Pervari Devlet Hastanesine de 4 Pratisyen Hekim ve 1 Genel Cerrahi Uzmanı,  olmak üzere 11 Uzman ve 8 pratisyen hekimin Eylül ayının İkinci haftasına kadar görevlerine başlaması beklendiğini bildirildi.
AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay ve AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, yapılacak atamalarla ilimizde ihtiyaç görülen Uzman hekim ve Pratisyen Hekim ihtiyacının büyük oranda giderileceğini, vatandaşa daha iyi sağlık hizmeti verileceğini ve ilimizde artık çok önemli ameliyatlar başarılı bir şekilde yapıldığını, Doktor atamalarının yanında Eruh İlçemizde yapımı devam etmekte olan 30 Yataklı Devlet hastanesi inşaatı ile beraber diğer hastanelerin de tıbbi cihaz konusunda  önemli sağlık yatırımları gerçekleştirildiğini söylediler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.