Anasayfa Haber DuckDuckGo, 100 Milyon Günlük Arama Sorgusunu Aştı

DuckDuckGo, 100 Milyon Günlük Arama Sorgusunu Aştı

DuckDuckGo, hem Signal hem de Telegram’ın çok sayıda yeni kullanıcı akını gördüğü bir hafta içinde tarihi dönüm noktasına ulaştı.

2021 yılına gizliliğin önemiyle başladığımız Ocak ayında, gizlilik ve mahremiyet odaklı çalışan DuckDuckGo arama motoru da bir başarı yakaladı. Geçtiğimiz Pazartesi günü içerisinde 100 Milyon arama sorgusuyla kendi rekorunu kıran DuckDuckGo’nun bu başarısı, kullanıcıların gizlilik konusuna oldukça önem verdiğinin bir göstergesi.

DuckDuckGo son iki yıldır görmekte olduğu bir sürekli büyüme dönemi içerisinde çalışmaya devam ediyor. Özellikle bu büyüme dönemi 2020’nin Ağustos ayında kendisini ciddi manada göstermekteydi. Bunun nedeni, o tarihte aylık 2 milyardan fazla arama sorgusu gerçekleştirilmesi. Son günlerde ise WhatsApp’ın değişen sözleşmesinin gündeme getirdiği gizlilik konularıyla, DuckDuckGo günlük 100 Milyon sorguyla kendi rekorunu kırmış oldu. Üstelik bu rekorun, Signal ve Telegram gibi gizliliği önemseyen sohbet uygulamalarının da kullanımının artışıyla birlikte görülmesi oldukça manidar bir durum olarak nitelendiriliyor.

DuckDuckGo

Gizliliğe olan bu özveri; şirketin, gizlilik bilincine sahip insanlar arasında bilinirlik kazanmasına da yardımcı oldu. DuckDuckGo, Tor tarayıcısında varsayılan arama motoru olarak seçildi ve diğer bazı tarayıcıların Gizli modlarında varsayılan arama motoru olarak kullanılmaya başlandı.

Bu arama motorunun; kullanıcının verilerini toplamayan ve kullanıcıları yaptığı aramalarla takip etmeyen bir prensipte çalışması, popülerleşmesinin en büyük nedenleri arasında gösterilmekte. Bu popülerleşme sonucunda şirketin Eylül 2020’de paylaştığı bir tweet’te göre, 4 milyondan fazla kullanıcının DuckDuckGo’nun uygulamasını ve tarayıcı uzantısını yüklediğini söylemişti.