Anasayfa Haber Signal Yoğunluktan Çöktü, Yeniden Erişime Açıldı

Signal Yoğunluktan Çöktü, Yeniden Erişime Açıldı

Signal uygulaması

Kullanıcılardan gelen yoğun talep sonrası çöken Signal uygulaması yeniden erişime açıldı.

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesine tepki gösteren kullanıcıların akımına uğrayan Signal uygulaması, bildiğiniz gibi bu yoğunluğa daha fazla dayanamamış ve çökmüştü. 15 Ocak gününden bu yana bazı teknik ve erişim sorunlarıyla karşı karşıya kalan uygulamadaki soruların düzeltildiği yetkililer tarafından açıklandı.

Uzun çalışmalar sonucunda uygulamanın yeniden erişime açıldığı duyuran yetkililer, bu duyuruyu ise Rocky Balboa‘nın sevinç sahnesi ile süslediler. Yaşanılan bu sorun sonrasında altyapı ile ilgili bazı iyileştirmelere gittiklerini de belirten yetkililer, bu kısımdaysa sunucularını genişlettiklerini de müjdelediler.

WhatApp’ı Geride Bıraktı

WhatsApp’ın yeni gizlilik politikasına tepki gösteren kullanıcılar bildiğiniz gibi WhatsApp alternatifi olan Signal ve Telegram gibi uygulamalara geçiş yapmışlardı. Bu kısımdaysa yayınlanan verilerle beraber Signal ABD, İngiltere, Almanya, Lübnan ve Fransa‘daki uygulama mağazalarında en çok indirilen uygulama olmayı başarmıştı.

Bunun haricinde söz konusu uygulamanın ayrıca Hindistan, Brezilya ve Singapur gibi ülkelerde de ilk üçe girmeyi başardığını da gözlemlemiştik.