son haberler

Sıfır Atık Fuarına Ünye Damgası!

Yayınlanma Tarihi: 22 Ekim 2019 okunma

Sıfır Atık Fuarına Ünye Damgası!
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

İstanbul’da düzenlenen Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarı’na katılan Ünyeli Sanatçı İlker Çorbacı “atıklardan yaptığım Ünye evleri fuarda büyük ilgi gördü” dedi.

CNR Expo İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen EnTech Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarı 4 gün sürdü. Fuara Ordu’dan sadece Ünyeli Rölyef Sanatçısı İlker Çorbacı katıldı.

“Yaptığım Çalışmalara Hayran Kaldılar”

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle fuara katılan Sanatçı İlker Çorbacı geri dönüşüm atıklarından yaptığı sanat eserlerini sergiledi. Fuarda yoğun ilgi ile karşılaştığını ifade eden Çorbacı Ünye Haber’e yaptığı açıklamada “128 ülkenin davetli olduğu CNR Holding’in düzenlediği uluslararası Sıfır Atık teknoloji fuarına katıldım. Oraya sanatçı olarak Ünye, Ordu’dan hatta Karadeniz’den davet edilen tek ben vardım. Fuarda Sıfır Atık projesinin babası olarak tabir edilen Mr. Paul Cornet ile tanıştım. Kendisine benim yaptığım gibi benzer bir çalışma görüp görmediğini sordum. O da birçok ülke gezmesine rağmen böyle bir çalışma görmediğini ifade etti. Bu çalışmamdan dolayı teşekkür etti. Sıfır Atık projesinin önemli bir isminden teşekkür almak beni mutlu etti. Fuarda çok değerli hocalarımızla bir araya geldik. Birçok belediyeden telif aldık. Ünye’de yaptığım çalışmalara hayran kaldılar. Bu konuda kurslar açmamı istediler. Güzel ve dolu dolu 4 gün geçirdik. Bu fuarın yansımalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz” dedi..

“Ünye Evleri İlgi Gördü”

Çalışmaları arasında bulunan Ünye evlerinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Sanatçı İlker Çorbacı, “Ünye evleri çok ilgi gördü. Hatta gerçekliği konusunda telefonla araştırmalar yaptılar. Biz fuara hem sanatımızı hem de şehrimizi taşıdık. Yaptığım çalışmaların geri dönüşümlerle yapılması ayrı bir ilgi çekti. Ben senelerden beri bunun tanıtımı için uğraşıyorum. Güzel sonuçlarla döndük” diye konuştu.

Güler ve Atik’e Teşekkür

Türkiye’den 5 sanatçının davet edildiğini ifade eden İlker Çorbacı, “bu fuara Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gittim. Buna vesile olan Başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Adem Atik’e sonsuz teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.