|

Sıfır asker olmaz

Barış Harekatı’nın 43. yıl dönümü törenine KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TBMM Başkenvekili Akif Hamzaçebi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 07:00 - 21/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Sıfır asker olmaz
Sıfır asker olmaz

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Kıbrıs’ta siyasi eşitliğe dayalı iki kesimli ve iki toplumlu federal bir yapı için gösterilen tüm çabalar ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır.” dedi.

ULUSLARARASI TOPLUM SEYRETMEKLE YETİNDİ

O dönem Ada’nın Yunanistan’a bağlanmasının eşiğine getirildiğini vurgulayan Akıncı, Türkiye dışında tüm uluslararası toplumun bu durumu sadece seyretmekle yetindiğini anlattı.Akıncı, şunları kaydetti: “Bu olumsuz gidişi, 1960 antlaşmalarındaki hakkını kullanarak 20 Temmuz 1974 günü müdahale etmek zorunda kalan Türkiye’nin kararlılığı durdurabilmişti.”

SERİNKANLI OLACAĞIZ

Rum tarafının, “sıfır asker, sıfır garanti” söylemini benimseyemeyeceklerine işaret eden Akıncı, “Rum tarafının isteksizliği nedeniyle Kıbrıs Türk halkının ambargolar altında bir yaşam sürmesi adil bir durum değil. Rum tarafı istemiyorsa, gönüllerinin olmasını bekleyecek halimiz yok. Serinkanlı ve gerçekçi olacağız.” ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın Türkiye'yi uzlaşmazlıkla suçlayan ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Barış Harekatı, Türkiye’nin uluslararası antlaşmalardan doğan hak ve yükümlülükleri çerçevesinde gerçekleştiril- miştir" ifadelerini kullandı.

#KKTC
#Mustafa Akıncı
7 yıl önce