Mersin'de, ailesine ait tarlada işçilerle kahvaltı yaptığı sırada fırtına yüzünden devrilen ağacın altında kalarak hayatını kaybeden Meryem Toprak, tabutuna serilen gelinlikle son yolculuğuna uğurlandı.

 

 

Tarsus Devlet Hastanesi'nden alınan Toprak'ın cenazesi, Tarsus Şehir Mezarlığı'na getirildi. Yakınları, evlenmeden yaşamını yitirdiği için tabuta gelinlik serdi. Hüznün hakim olduğu cenaze töreninde birbirlerinin destekleri ile ayakta duran Toprak'ın yakınları, ağıtlar yakıp gözyaşı döktü. Meryem Toprak'ın cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.

 

MERSİN VALİLİĞİ FIRTINANIN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI 

Mersin Valiliği, saatteki hızı yer yer 100 kilometreyi bulan fırtınanın bilançosunu açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.  yetkililerinin katılımıyla Kriz Masası oluşturulduğu belirtildi.

resimid_3365096

Biri ölümle sonuçlanan toplam 45 vakanın yaşandığı bilgisi verilen açıklamada, Bağlarbaşı Mahallesinde üzerine ağaç devrilen 28 yaşındaki Meryem Toprak'ın yaşamını yitirdiği belirtildi. Ağaç devrilmeleri, ev, işyeri ve araçlarda yaşanan hasarlar ile elektrik kablolarında meydana gelen kopmalara ilgili birimler tarafından anında müdahale edildiği belirtilerek şöyle denildi:

resimid_3364766

Açıklamanın devamında ise şunlar kaydedildi. "Büyükşehir Belediyesi 101 araç 215 personel, İl Emniyet Müdürlüğü 15 araç, 30 personel, TEDAŞ İl Müdürlüğü 44 araç 117 personel ile meydana gelen olaylara müdahale etmekte; Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı 1 adet Arama-Kurtarma Gemisi, 3 adet karakol botu, 1 dalgıç timi ve karada kurtarma ekibiyle, İl Jandarma Komutanlığı ise 23 araç 61 personel ile hazırda beklemektedir. Valiliğimiz İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, 112 Acil Çağrı Merkezine ulaşan çağrılar doğrultusunda gerekli çalışmaları yapmaya devam etmektedir."

resimid_3367087

ARDAHAN'DA KOPAN ÇATI SACI KADININ BOYNUNU KESTİ

Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan fırtına Ardahan'da 1 kadının ölümüne neden oldu. Merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Bağdeşen köyünde evinin bahçesinde yakınları ile birlikte temizlik çalışması yapan 4 çocuk annesi Çimen Şenel (55), 25 metre uzaklıktaki komşu evin çatısından uçup gelen sacın çarpması sonucu boynu kesilerek öldü, eltisi İsminaz Şenel ise yaralandı. Yaralı kadın Ardahan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

resimid_3367022

RİZE'DE FIRTINA ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Rize´de etkili olan fırtına nedeniyle Soğuksu Köyü'nde ahşap bir ev çöktü, evde bulunan Kezban Aksu hafif yaralandı. Bazı evlerin çatısını uçuran fırtına ağaçları da kökünden sökerek devirdi.

Merkeze bağlı Salarha Beldesi Soğuksu Köyü´nde etkili olan fırtına nedeniyle Kezban Aksu´ya ait ahşap ev çöktü. Olayda ev sahibi Kezban Aksu hafif yaralandı. Merkeze bağlı bazı köylerde de 4 evin çatısı uçtu, ağaçlar yerinden sökülerek yola devrildi.

resimid_3366632

Rize Valiliği´nden yapılan açıklamada, saatteki hızının zaman zaman 70 ila 00 kilometreyi bulması beklenen fırtınanın sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olmasının beklendiği belirtildi,  vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

TRABZON'DA FIRTINA CAN ALDI

Trabzon´un Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde etkili olan fırtına can ve mal kaybına yol açtı.

resimid_3366716

Dernekpazarı İlçesi Çayırbaşı Mahallesi´nde fırtınada ormanlık alanda ağaçların devrilmesiyle heyelan oluştu. Tepeden yuvarlanan kaya, evinin önünde oturan 71 yaşındaki Hasan Topal'ın ölümüne, 57 yaşındaki Hakkı Karakaş'ın yaralanmasına neden oldu.

Çaykara İlçesi'nde ise saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu, prefabrik yapılar yıkıldı. Elektrik direkleri rüzgar nedeniyle yıkıldığı için ilçede sabahtan itibaren elektrikler kesildi.

resimid_3365227

Çaykara'da, Balkodu Deresi üzerinde bulunan hidroelektrik santralin su bağlantı borusu patladı, dere çevresindeki yollar su altında kaldı ve ulaşıma kapandı.

FIRTINA, SİVAS'TA BÜYÜK HASARA NEDEN OLDU

Sivas Valisi Davut Gül, fırtınanın etkisini sürdüğünü belirterek, kentte yaşanları mecbur kalmadıkları sürece dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Vali Gül yaptığı açıklamada cuma günü meteorolojiden haber geldiğini aktararak, "Bunu basın yolu ile vatandaşlarımız ile de paylaşmıştık" dedi. İlçelerde de lodosun etkisi ile ciddi maddi hasarların meydana geldiğini belirten Vali Davut Gül, şöyle konuştu:

resimid_3364655

"Şu anda hem il merkezinde hem de Yıldızeli ilçesi ve özellikle de Şarkışla ilçesinde çatıların uçtuğunu görüyoruz. Kamu binalarının çatıları uçtu. Bunun yanında apartmanların çatısı uçtu. AFAD ekipleri, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruşları ne kadar zarar olduğunu tespit ediyor. Sevindirici tarafı şu ana kadar herhangi bir can kaybının ve yaralanmanın olmaması. Dolayısı ile de vatandaşlarımızdan da ricamız, rüzgar kesilene kadar olabildiğince zor durumlarda kalmadıkları sürece sokağa çıkmamaları. Çünkü çatıların her an uçma tehlikesi var."

resimid_3364619

ERZİNCAN'DA ŞİDDETLİ RÜZGARDA ÇATILAR UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Erzincan'a bağlı Kavakyolu Beldesi TOKİ Konutları´nda bir apartman görevlisi, binadan kopan parçaları toplarken, üzerine gelen sac levhadan son anda kurtuldu. Apartman görevlisinin çatıdan kopan parçalardan kaçışı cep telefonu ile görüntülendi. Kent merkezinde akşam saatlerinden bu yana etkili olan fırtına, asırlık ağaçları devirirken, Kavakyolu Beldesi´ndeki TOKİ konutlarının çatıları uçtu. Çatılardaki levhalar ve keresteler uçtu. Bu sırada bir apartman görevlisi, düşen parçaları toplarken, şiddetli rüzgar nedeniyle kopan saclar üzerine geldi. Yaptığı hareket ile son anda sac levhalardan kurtulan görevlinin fırtına ile mücadelesi cep telefonu ile görüntülendi.

AJANSLAR

resimid_3364322