Sıcakoba´da İki İnek Elektriğe Kapıldı

Sıcakoba´da İki İnek Elektriğe Kapıldı

Çaykara Sultanmurat Sıcakoba Yaylasında iki inek Elektrik akımına kapılarak telef oldu.

SICAKOBA´DA  İKİ İNEK ELEKTRİĞE KAPILDI

Çaykara Sultanmurat Sıcakoba Yaylasında iki inek Elektrik akımına kapılarak telef oldu.

Edinilen Bilgiye Göre Sıcakoba Yaylasında otlamakta olan iki tane büyükbaş hayvan yerden geçen elektrik tellerine kapılarak bulundukları yerde telef oldular.

Sıcakoba Yaylasında İkamet etmekte olan Osman Şentürk ve Kamil Erdem´e olan olan Büyükbaş Hayvanların Elektrik Akımına kapılarak Telef olması Çaykara İlçesinde Büyük bir üzüntü ve endişeye sebep oldu.

/resimler/2019-7/22/1537325488252.jpg

Edinilen Bilgiye göre Sıcakoba Yaylasına bazı kablolar yerde iken bazı elektrik kablolarının ise yere çok yakın oldukları yaylada ikamet edenler tarafından biliniyor.

/resimler/2019-7/22/1537565101976.jpg

Vatandaşların defalarca bu durumu yetkili elektrik yetkililerine bildirmelerine rağmen konu ile ilgili bir tedbirin alınmaması Yaylada yaşayan Vatandaşlar tarafından endişe ile takip ediliyor.



osman şentürk
22.07.2019 16:52:04
yerel basın olarak gözterdığınız ılgıye teşekkür edıyoruz...ancak yaylamızda elektrık durumu özetledığınız gıbı

ömer çimen
23.07.2019 09:09:02
Yasa gereği enerji nakil hatlarının; bakım,onarım,yenileme gibi her türlü sorumluluğu yüklenici firmaya aittir.Yüklenici firma bu sorumluluğunun karşılığı olarak faturalara çeşitli diğer(elk.dağıtım bedeli,sayaç okuma bedeli vb.) ücretler yansıtmaktadır.Ne yazıkki çaykaranın kaderindenmidir bilinmez, vatandaşlar enerji şirketi tarafından son derece mağdur edilmektedir.Yasal olarak herhangi bir ihbara 3 gün içinde müdahale etme zorunluluğu olduğu halde, vatandaşın çağrılarına kayıtsız kalınmaktadır.Allah korusun bu hayvanların yerinde bir çocuk yada bir yetişkinde olabilirdi.Bu konuda çaykaradaki yetkililerin gerekli yasal işlemleri başlatacağına, bir daha bu ve benzeri olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarına inanıyorum.Sıcakoba yaylasında yaşanan bu olaydan dolayı iki komşumuza geçmiş olsun dileklerimi, bir daha böyle bir olay yaşanmaması temennilerimi iletiyorum.

çaykaralıı
26.07.2019 14:55:13
yazıklar olsun buna sebep olanlara,sorumsuzlar.Şu görüntü çok üzücü yok mu memlekette hesap soracak,nedir çaykaranın elektirk şirketinden çektiği,yazın sürekli kesinti var,birde çarpılma korkusu,kopan teller ,bakım yok,sokak lambaları yanmaz,dağ başı mı çaykara?

İlginizi Çekebilir