Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yarın sonuncusunu yazacağım bu 100’lük yazı serisini mecburen benim 'Amerikan Gotiği' diye adlandırdığım insan grubunu anlatmaya adamıştım çoğunlukla.

        Gotik insan bir toplumda tuhaf, olmaması gereken, anormal olarak görülen ne kadar davranış biçimi varsa onları arayıp bulup kendi normali olarak benimseyip, bunları hiç bir utanma duygusu olmadan, kendisini hiç sorgulama gereği hissetmeden, sanki bunlar çok övünülecek şeylermiş gibi, yapıp duran insanlardır.

        Virüs salgının ilk başlarında virüsü bir an önce kapıp bundan kurtulalım diyerek partiler düzenleyenler, kuaföre gitmek için eyalet değiştirecek kadar seyahat etmeyi göze alanlar, birbirinize yaklaşmayın denildiği halde maske takmadan barlara gidip birbirlerinin suratlarına heyecanla konuşanlar, evden ilk çıktığında doğrudan ilk iş olarak heyecanla kalabalık bowling salonlarına maske takmadan gidenler bu kategoriye giren insanlardır.

        *

        Burada bu türden öyle fazla var ki bunların sayısı son günlerde öyle çok arttı ki bunların çoğunluk olduğu bir topluma tahammül etmek neredeyse imkansız hal aldı.

        Bu türün beyni de tamamen kapanmış durumda.

        Hatta sanki beyinleri hiç yokmuş gibi davranabiliyorlar.

        REKLAM

        *

        Gündelik işleri çoğunluk bu eğitimsiz insanlar yaptığından Amerika’da gündelik yaşam nerdeyse tamamen durma noktasına gelmiş durumda.

        En basit iş için bakkala gitseniz bile satıcıya dükkanda o anda bulunan mallar dışında bir ürün sorarsanız kafalar hemen karışıveriyor. Beyinleri varsa dahi kalmış olanın sigortaları anında atıveriyor. Ya saçmalıyorlar ya da kimlik krizleri filan geçirebiliyorlar.

        *

        Amerikan şirketlerinin müşteri hizmetleri bu türden varlıklar ile doldurulduğundan Türkiye’de telefonla bir dakikada çözebildiğimiz bir iş burada saatler veya günler alabiliyor. Müşteri hizmetlerini aradığınızda eğer şanslıysanız karşınıza Hindistan’daki birimde çalışan Hintliler çıkıyor onlar Türkler gibi işi birkaç dakikada çözebiliyorlar.

        *

        Ben bir toplumda böylesine bir insan türü nasıl gelişebilir bunun cevabını 1980’li yıllardan beri araştırıyorum.

        Araştırdım araştırdım bir türlü bilimsel cevabını bulamadım. Araştırma dönemimde bu tiplerin sayısı arttıkça arttı. Başkan Trump olduktan sonra çoğunluk olmaya da başladılar. Trump işte bu yüzden bu insanlar sayesinde yeniden seçileceğine inanıyor.

        *

        Sonunda yıllardır aradığım sorunun bilimsel cevabı ortaya çıktı.

        Beyinleri tamamen durmuş veya hiç olmamış gibi hareket edebilen bu insanların oluşma nedenine bilimsel bir cevap nihayet geldi.

        REKLAM

        Şimdi deniliyor ki ki virüs salgınının yanı sıra Amerika da bir amip salgını da varmış. Bu amip insan beynini yiyormuş.

        Bu kadar tuhaf amacı olan bir amip çıksa çıksa bir tek Amerika’da çıkabilirdi.

        Gerçi burada gotik insanların sayısı çok arttığından amip yiyebileceği beyin bulmaya da artık zorlanıyor olmalı.

        Amip şimdi yemek sorunu çekebilir ama bunun sorumlusu da kendisi, çünkü bugüne kadar büyük açlıkla yediği binlerce beyin sayesinde gotik toplumu o yarattı şimdi beyni olan insan sayısı azınlığa düştüğünden amip de açlık sorunu çekebiliyor.

        *

        Aman ne halleri varsa görsünler. Beyinli kalabilenler de kendilerini korumaya alsınlar. Ben Türkiye’de olabilecek gotik insanları incelemek için saha araştırmasına İstanbul'a gidiyorum. Türkiye’de de virüse ek olarak bir beyin yiyen amip salgını varsa 'Türk Gotiği'nin nedenini açıklamak kolay, yok ama eğer bu amip yoksa o zaman da işim çok zorlaşacak. Çünkü örneğin salgının en berbat olduğu zamanda bile kaçak kahvehane oluşturup okey oynayabilen insanları açıklayabilmek için beyin yiyen amip dışında başka nedenler bulmam gerekecek. Bu da kabul edersiniz herhalde son derece zor bir iş olmalı.

        Diğer Yazılar