SGK Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay ve beraberinde SGK Koordinatörü Gökhan Ayvaz ile birlikte Büyükliman Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.



SGK Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay ve beraberinde SGK Koordinatörü Gökhan Ayvaz ile birlikte Büyükliman Gazeteciler Cemiyetini ziyareti sırasında Cemiyet Başkanı Aydın Gelleci ve Cemiyet üyeleri Ahmet Kamburoğlu, Tuncay Hacıfettahoğlu ve Ahmet Saraç da hazır bulundu.
SGK Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay Kurumun faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Müdür Akbay, Sosyal Güvenlik Kurumu; 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile yapılan reformla, uzun yıllardır problemlerle gündeme gelen sosyal güvenlik sistemimiz yeniden düzenlenerek, sistemin katılımcı, eşit ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amaçlanmıştır. Dünya sosyal güvenlik tarihinin en önemli ve büyük reformlarından biri olan “Sosyal Güvenlik Reformu” gerçekleştirilerek 2006 yılında farklı norm ve standartlara göre hizmet sunan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı tek çatı altında birleştirilmiştir. Böylece bütün vatandaşları kapsayan adil bir sistemin temelleri atılmıştır.
Sosyal güvenlik sistemimiz iş kazası ve meslek hastalığı, hastalık ve analık sigorta kollarını kapsayan kısa vadeli sigorta kolları ile malullük, ölüm ve yaşlılık sigorta kollarını kapsayan uzun vadeli sigorta kollarından oluşmaktadır.
Kısa vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalılarımıza ve hak sahiplerine; Sigortalıya, geçici iş göremezlik süresince günlük geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi, Sigortalıya sürekli iş göremezlik geliri bağlanması, İş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölen sigortalının hak sahiplerine, gelir bağlanması, Gelir bağlanmış olan kız çocuklarına evlenme ödeneği verilmesi, Hastalık ve analık sigortasından sigortalıya hastalık veya analık hallerine bağlı olarak ortaya çıkan iş göremezlik süresince, günlük geçici iş göremezlik ödeneği, Analık sigortası kapsamında emzirme ödeneği, Cenaze Ödeneği, Askerlik ve doğum borçlanması hakları verilmektedir.
 Uzun vadeli sigorta kolları kapsamında; Malullük sigortası kapsamında malullük aylığı, Yaşlılık sigortası kapsamında yaşlılık aylığı ve toptan ödeme, Ölüm sigortası kapsamında ölüm aylığı, ölüm toptan ödemesi ve aylık almakta olan kız çocuklarına evlenme ödeneği ile cenaze ödeneği verilmektedir.
Genel sağlık sigortası kapsamında ise; Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere finansmanı sağlanan tıbbî ürün ve hizmetlerinin verilmesi, Genel sağlık sigortalıları ile hak sahiplerinin hastalıklardan korunması amacıyla ilgili kamu idareleriyle kişisel koruyucu sağlık hizmetleri politikalarının tespitine ve etkin bir şekilde uygulanmasına katkı sağlanması, Genel sağlık sigortalıları ile hak sahiplerini ve işverenleri genel sağlık sigortası mevzuatından doğan hakları ve ödevleri konusunda her türlü iletişim araçları ile bilgilendirilmesi, hizmetleri verilmektedir dedi.
Cemiyet Başkanı Aydın Gelleci ve Cemiyet üyeleri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Müdür Erdem Akbay’a çalışmalarında başarılar dilediler.