Candaş Tolga Işık Sezen Aksu bu kitabı yazmalı
HABERİ PAYLAŞ

Sezen Aksu bu kitabı yazmalı

Haberin Devamı

Bu ülkenin neresinde doğmuş olursanız olun, nasıl bir sosyal sınıfa ait olursanız olun, kaç yaşında olursanız olun... Fark etmez. Hayatınızın bir yerinde mutlaka bir Sezen Aksu şarkısı dokunmuştur kalbinize. Aksi mümkün değil, hepimizin hayatında bir dönemi, bir aşkı, bir acıyı ya da bir duyguyu tarif eden bir Sezen Aksu şarkısı mutlaka vardır. İşte bu yüzden Sezen Aksu şarkıları bu toplum için sadece “müzikal bir eser” olmaktan çok daha fazla anlam taşımaktadır.

Doğan Kitap’ın başındaki Gülgün Çarkoğlu’na, Can Yayınları’nın sahibi Can Öz’e, İnkılap Yayınları’nın Genel Müdürü Aren Şenorkyan’a rica ediyorum, gidin Sezen’in kapısına dayanın! Sezen Aksu’ya kendi şarkılarının hikayelerini yazdırın. Nasıl ikna edersiniz bilmem ama bu kitabı basan yayınevi tarihe geçer! “Ah İstanbul İstanbul olalı görmedi hiç böyle keder” nasıl bir kederi anlatıyordu? “Ben senin hayatından gittim oğlum hadi dur o sarı odalarda durabilirsen” kime yazılmıştı?

O sarı odalar sahiden var mıydı? Neredeydi? Sezen’e “Gitme dur daha şimdiden deliler gibi özledim” dedirten Onno Tunç’a o muhteşem besteyi yazdıran şarkının nasıl yapıldığını bu ülkede merak etmeyen biri var mı?

Her şarkının bir hikayesi yoktur belki de ama her şarkının yazıldığı döneme dair Sezen’de bir karşılığı mutlaka vardır. Sezen Aksu sadece bu ülkenin yaşayan en büyük halk ozanlarından biri değil, aynı zamanda Türkiye’nin ortak değeridir.

Ve unutmayın ki toplumlar zor dönemleri ortak değerlere tutunarak aşar.

BÜTÜN İYİLER BİRAZ KÜSKÜNDÜR

Nilay Örnek benim çok sevdiğim, gazeteciliğin özellikle mutfağında harikalar yaratan bir meslektaşım.

Gazeteciliğin cenaze namazının kılındığı ülkemizde Nilay da diğer birçok gerçek gazeteci gibi gazete yapmıyor, yapamıyor. Fakat tam da böyle bir dönemde Nilay öyle müthiş bir kitap yazdı ki şu an satış rekorları kırıyor.

Artemis Yayınları’ndan çıkan “Bütün İyiler Biraz Küskündür” 3 ayda 15 baskı yaptı. Hayatın her anına, şahit olduğu her nesneye bir haberci gözüyle bakan, inceleyen, değerlendiren bir gazetecinin kaleminden çıkan bu kitabı mutlaka okuyun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder