İnternet kullanımının yaygınlaşmasının ardından haber sitelerine ilgi gün geçtikçe artıyor. Yurtdışından ithal edilen kağıttaki anormal artış Anadolu basınını 'yeni medya' olarak adlandırılan internet haberciliğine yönlendirdi.

Yerel basının oldukça güçlü olduğu kentlerden biri olan Sakarya'da bu yolda yeni bir adım atıldı. Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 15 yıldan bu yana Sakarya Yenihaber Gazetesi'nde Genel Yayın Müdürü olarak görev yapan Sezai Matur, 'Veda' başlıklı yazısıyla ekip arkadaşları Günay Yazıcıoğlu, İbrahim Şener Sak ve Mustafa Kaya ile birlikte gazeteden ayrıldığını açıklamıştı.

Ayrılığın ardından okuyucularından ve yakın çevresinden 'Yeni güçlü bir siteyle dijitalde devam et' desteği alan Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, internet medyası üzerinden yola devam etme kararı aldı. Matur, 'T54' adıyla yerel yayın yapacak yeni bir haber portalında kariyerine devam edecek.

T54 isimli haber sitesinde ilk köşe yazısını paylaşan Sezai Matur, yeni işi hakkında bilgi verdi. Matur köşe yazısında, ' Bir anlık cesaretle söylediğimiz 'elveda' sonrasında şimdi 'merhaba' diyoruz… ve bu merhaba bir anlık kararla değil, sizlerin verdiği büyük cesaretle söylenmiş bir merhaba ' ifadelerini kullandı.

Yayın hayatına başlayan T54'ün kent basınına yeni bir soluk getirmesi bekleniyor. Sakarya internet mecrasına katılan T54, adını Türkiye'nin T'si ve Sakarya'nın 54'ünden alıyor.