Şeyh Seyyit Harun Aşkına

NUR DOĞAR HER GÜN SABAH SEYYİT  HARUN  AŞKINA.Seydişehir halkı bayram eder vallahi. Tefekkür’ü   Ruhani’yye   ile dururken  amelini  Allahın iradesine bırakmış olan Şeyh Harun Hazretleri bu hal ile yüklü bir vaziyette iken , İlahi çağrı üzerine Konya,ya  gelir.

       Konya semalarında bir bulut hasıl olur bekler. Konya,da yatan büyük zatlardan  Hazreti  Mevlana ,Hoca  Fakih, hazretlerini ziyaret etmek üzere İlham, ı Rabbani ile  Faruk hoca mescidine   ziyarete gelir. Hicri tarih  - 1720 –

      Konya,dan hiç ayrılmadan iki yıl kalır. Zikri ilahi ile  meşgül olmuştur. Konya halkı nihayet bu meşhur şahsı öğrenir. Çünkü bizzat Hazreti Mevlana,nın   ve Hoca Fakih   hazretlerinin daha ölmeden  müritlerine  tavsiye ettiği   VELİ  budur.  Ahali hemen  Faruk  Hoca mescidine akın etmeye başlar.

        Hazretin  huzuruna çıkarlar ve arz ederler ki efendimiz  şeyhimiz vefat etmeden bizlere vasiyet  ettiklerine göre  HARUN  SULTAN  HAZRETLERİ  sizsiniz. Sağ elinizde bir ben  olması lazım derler ve görmek isterler. Bizi seven onu da sever derler. Yakın bir zamanda  Acem diyarından  bir  VELİ gelecek  ismi HaRUN   derler.  İşte bu vaziyet karşısında  Konya halkı olarak zaten gözlerimiz yolda idi  derler,

 

      Bu konuşmalar üzerine Seyyit Harun  Hazretleri Faruk hoca Camiindeki  bu konuşmalar üzerine  sağ  elindeki  Mis gibi kokan BEYAZ  BENİ  gösterir. Gül kokusu etrafa yayılır herkes hisseder. Ziyarete gelenlerin hepsi eline ayağına kapanır. Beklediğimiz Sultanımız sensin derler ve sevinç  göz yaşı dökerler. Gel bizim büyüğümüz ol derler. Kalplerimizin temizlenmesine  ameli Salih  insanlar olmamıza  ıslahımıza vesile ol derler yalvarırlar..Fakat Harun Sultan hazretleri bunları dinledikten sonra  az ve öz konuşur.

      Biz Karaman diyarında iken  HAK tarafından bir şehir kurmakla vazifelendirildik , oraya gidip  orada devamlı kalacağız. Buyururlar. Bu konuşmalardan sonra HOCA  FAKİH hazretlerinin kabri şerifini   Türbede hep beraber ziyaret ederler. Türbeden içeriye girdiklerinde ansızın kudretten bir el görünüz, Harun Sultan bu eli tevazu ile öper.  Bu muazzam olaya  hazurundakiler  hayret ederler. Kendilerinden geçerler.

      Sultan hazretleri o mescidde kırk gün daha kalırlar. İbadetlerini tamamlamışlardır. Halkın perişan halini gören Harun hazretleri GÖKTE BEKLEYEN  gerektiğinde yağmur yağdırıp su ihtiyaçlarını giderecek olan  ortalığı serinleten  bu mucizevi buluta bakar ve  huzurdaki ağlayanlara  bir konuşma yapar ve derki.

      EY YARENLERİM. Buradan artık gitmemiz lazım. Menzilimiz görünüyor. Der. Tepedeki bulut  yönünü Şeydişehire doğru çevirir.  Ve yavaş yavaş hareket edilir. Hep beraber Şeydişehire doğru giden kalabalık fire vermeden  menziline ülaşır

        Türbegahın halihazırdaki  yani şimdiki yerde  karar kılınır ve yerleşilir. En kısa zamanda  şehir kurulmaya başlanır  bile.  SEYDİŞEHİR. . O gündür bu gündür toprağından mı suyundadan mı bilinmez Seydişehir insanı halinden memnundur.Bereketi suyu havası insanı kutsaldır. Kıtlık görmez. İnsanı mubarektir  çalışkandır. 

        SEYYİT  HARUN hazretleri  Kerametleri ile de meşhurdur. Önümüzdeki  günlerde fırsat buldukça kerametleri ni de sizlerle paylaşacağız.

                                    ------------------------------------------------------------------

       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.