Gözde Yener Birman

Gözde Yener Birman

gozdeyener1@hotmail.com

Tüm Yazıları

TEV İzmir, geliri burs olan konserler kapsamında yarın 21.00’de Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda Şevval Sam’ı ağırlayacak. Şube Müdürü Soybayraktar, “Eğitime Destek Koromuzun da yer alacağı konserin geliriyle çocuklara destek olacağız” dedi

TEV İzmir Şube Müdürü ve sevgili arkadaşım Gülnur Soybayraktar, bugüne kadar değerli bağışçıların katkısı ile binlerce gence burs vererek hayata kazandırdı. Her sene klasikleşen konser geleneğinde bu sene değerli sanatçı Şevval Sam yer alıyor. Sevinç Pastanesi Sohbetleri’nde bu önemli organizasyonu konuştuk.

Haberin Devamı

Yıllardır İzmir TEV Şube Müdürlüğü yapmaktasın. Bugüne kadar neler yaptınız, kaç öğrenci TEV’in imkânlarından faydalanabildi?

TEV’de 10. yılım. Bu 10 yılda kaynak geliştirmek ve daha fazla bursiyerin hayatına dokunabilmek için destekçilerimiz ile birlikte birçok projeler geliştirdik. Konserler, eğitimler, kermesler, söyleşiler bu projelere birer örnek. 1967 yılından bu yana toplam 269 bin burs sağladık. Her yıl bu sayıyı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

TEV konserleri klasikleşti. Nasıl başladınız ve kimlerle sahne alındı?

Küçük bir konser organizasyonu olarak başladığımız TEV Eğitime Destek Korosu, yıllar içinde büyük bir ivme kazanarak klasikleşti ve aynı zamanda profesyonelleşti. Bugüne kadar koromuz, Ömür Göksel, Çağan Irmak ve Çiğdem Erken, Ferhat Göçer ve Selami Şahin ile aynı sahneyi paylaştı.

Bu sene Şevval Sam sizinle beraber. Nasıl bir çalışma içinde bulundunuz ve bu konserle hedefiniz nedir?

Koromuz sene başından bu yana Mozart Akademi kurucuları olan hocalarımız İlhan ve Fatma Cinpir’den haftada iki gün ders alarak çalışmalarını sürdürüyor. Konserin ilk yarısında koromuz, ikinci yarısında da sanatçımız çok değerli Şevval Sam sahne alacak. Hedefimiz, daha fazla öğrencinin hayatına dokunmak. Bursiyer seçimlerinde seçtiğimiz öğrenciler adına sevinirken, seçemediklerimiz için üzülüyoruz. O kadar çok ihtiyacı olan öğrenci var ki… Özellikle de maddi imkânsızlık nedeniyle okulunu yarıda bırakmak zorunda kalan öğrenciler çok fazla. Bu çocukların eğitim hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamak en büyük hedefimiz.

Haberin Devamı

Şevval Sam, eğitim için sahne alacak

Öğrenciler mülakatla seçiliyor

TEV’de, burs alan öğrenciden istenenler nelerdir ve siz onlara ne gibi imkânlar sunuyorsunuz?

Biz, her yıl ekim ayında bire bir mülakat ile bursiyerlerimizi seçiyoruz. Mutlaka gelir ve başarı durumunu gösterecek belgeleri inceleyerek seçimlerimizi yapıyoruz. TEV’den burs alabilmek için 2.50 not ortalaması ve 3 dersten fazla dersin başarısız olmaması gerekiyor. Bursiyer seçiminde gelir durumu, başarı önemli bir kriter ancak öğrencinin farkındalığının yüksek olması ve aidiyet duygusu da aradığımız özellikler arasında.

Her sene mutlaka aramıza yeni katılan öğrencilerimiz ile tanışmak için TEV öğrenci buluşma etkinliği düzenliyoruz. Böylelikle öğrencilerin birbirini tanıma fırsatı oluyor.

Öğrencilerimizin yabancı dil eğitimi için American Life Alsancak ve Karşıyaka şubeleri ile işbirliği içindeyiz. Belirli sayıdaki öğrencimiz ücretsiz eğitim olanağı buluyor, diğer bursiyerlerimiz de indirimli olarak bu imkândan faydalanabiliyor. Her sene mutlaka bursiyerlerimizin gelişimi için Rotary kulüpleri ile RYLA programını düzenleyerek geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz.

Haberin Devamı

Şevval Sam, eğitim için sahne alacak