Büyük Torbalı

Seviyesizlik diz boyu!

AK Parti’nin aday adayı Abdulvahap Olgun tüm aday adaylarından farklı bir performans sergiliyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Seviyesizlik diz boyu!
Vedat AKSU( vedataksu@buyuktorbali.com )
231 Görüntüleme
28 Kasım 2018 - 10:49
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Dernek ziyaretleri gerçekleştirip projelerini anlatıyor. İnanlımaz performans sergiliyor, çok çalışıyor. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen Olgun’un geleceğini duyanlar dinlemeye gidiyor. En son Ayrancılar Konakkaleliler Derneği’nde ziyaret gerçekleştirdi. Binanın balkonu, üst katı, dışarısı her taraf doldu. Duyuru yok, anons arabası yok, pankart yok buna rağmen muazzam bir kalabalık. Olgun seçmenle arasında bir damar yakalamış durumda. Projeler ile konuşuyor, kimseyi karalamıyor. “Ben daha iyisi yapmak için adayım” diyor. Polemik, sataşma, ötekileştirme, kayıkçı kavgası yapmıyor. Morali yüksek, yorulmuyor. Gençliğinin enerjisini sonuna kadar kullanıyor. Aday gösterilir mi gösterilmez mi bilmiyorum. Ama seçim sürecinin en iyi performans gösteren adayı olduğunu söyleyebilirim.

20 PROJE TUTTU

Olgun’un sloganı “HAZIR”. Ama bu sloganda kalmamış. Akademsiyen, mimar, mühendis ve şehir plancılarından oluşan bir ekip ile projeleri hazırlamış. Şimdi de tek tek anlatıyor. Mahallelere gittiğinde önce ekibini gönderip muhtar ve kanat önderleri ile konuşuyor. Beklentiler nelerdir, sorunları tespit ediyor. Dernek ziyaretlerinden önce projelerini anlatıyor, ardından herkesi tek tek dinliyor. Aday gösterildiğinde projelerini güncelleyeceğini söylüyor. Arama konferansı ve saha araştırmalarına önem veriyor. Hepsini tek tek inceleyip her yöreye ayrı bir vizyon sunuyor. Mikrofonu eline aldı mı söze şöyle başlıyor “Arkadaşlar kuru laflara karnımız tok. Herkesi dinleyin, kimin heybesinde ne var bir bakın. Kimin projesi, vizyonu iyiyse onu destekleyin” diyor. Olgun’un hem projeleri hem de söylemi var. Dinleyenler yapacağına ve hazır olduğuna inanıyor. Tabi 5 yıllık oda başkanlığında elde ettiği bir referans var, bunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

SEÇİMDE KONVOY OLMASIN

Olgun seçmen ile muazzam bir bağ kurmuş durumda. Olumlu söylemeler, rakiplerini kötülemeyen duruş takdir görüyor. Ama kamuoyunda en çok ilgi gören söylemi ise “Bu seçim konvoy yapılmasın” çıkışı oldu. Olgun “Ses ve görüntü kirliliğinin önüne geçelim. Kim aday olmak istiyorsa çıksın kendini anlatsın. STK ve basın yayın organlarında projelerini halkla paylaşsın. Bayrak asarak, anons arabası veya konvoy yaparak seçim kazanılmıyor. İnsanları rahatsız etmeyelim. Gürültü yaparak değil söylem ve projelerimizle seçmeni düşünmeye, sağlıklı karar vermeye sevk edelim. Kimin ne projesi varsa, seçim kampanyası onun üzerinden yapılsın” diyor.

SEVİYE NEDEN BU KADAR DÜŞTÜ

Olgun pozitif söylem ve eylemleri ile ilgi odağı oldu. Büyük ilgi görüyor. Adnan Yaşar Görmez cephesi ise kara propaganda ile Olgun’u itibarsızlaştırma peşinde. Görmez’in danışmanı İbrahim Kaya iki fotoğraf oyunu ile iki satır yazı yazıp algı yaratma peşinde. İlk fotoda Olgun’un elinde honi varmış izlenimi verip ‘honili kampanya’ başlığı atmış. İkinci fotoda ise Olgun’u dinleyen bayanları zumlama yöntemi ile giyimlerine teşhir edip “Olgun’u destekleyen malum kişiler” başlığı ile duyuruyor. Bayanların etek boylarından siyaset yapacak kadar küçüldünüz mü? İbrahim Kaya bunu yaparak yılardır evine ekmek götürüyor. Peki, bu şahsa belediyeden maaş verenlere ne demeli? Yakışıyor mu hiç “Ben şehr-ül eminim, ben dürüstüm, ben hak yemem” deyip bunları yapmak! Olgun cephesinin Görmez hakkında söyleyebileceği o kadar çok şey var ki; ama şu saate kadar sağduyusunu koruyup “Yola çıkarken söz verdim, kimsenin aleyhinde konuşmayacağım” diyor ve dediğini yapmaya devam ediyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web