SEVGİSUN UNLU MAMULLERİNİN STANDINA İLGİ YOĞUNDU

SEVGİSUN UNLU MAMULLERİNİN STANDINA İLGİ YOĞUNDU

Ankara düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı’na katılan Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin markası Sevgisun Unlu Mamullerinin standına ilgi yoğundu.

10 Aralık 2019 - 09:48

Sungurlu’da 7 kadın girişimci tarafından kurulan ve kısa sürede adını duyuran Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin markası Sevgisun Unlu Mamulleri Ankara ATO Congresium'da düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı’na katıldı.

5 – 8 Aralık tarihlerinde ATO Congresium'da düzenlenen yurt dışından da kooperatiflerin katıldığı Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda Sevgisun ürünleri ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Sevgisun Unlu Mamulleri açtıkları stantlarda, ilçenin yöresel köftesi, katmer, mantı, erişte, tarhana ve gözleme gibi ürünlerle ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı, Adana Milletvekili Jülide Sarıeroĝlu, AK Parti Genel Merkez Aile Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı 25. ve 26. Dönem Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt başta olmak üzere çok sayıda kişi Sevgisun Unlu Mamullerinin standını ziyaret etti.

Kooperatif Başkanı Havva Özata, kurulan kooperatifle ilçede kadınların yöresel ürünler yaptığını, bu ürünleri de festival ve fuarlarda tanıttıklarını söyledi. Özata, ilçenin yöresel ürünlerini Ankara’da açılan, ‘Türkiye Kooperatifleri Fuarı’nda tanıttıklarını vurguladı.

Stantlarında sergiledikleri ürünlerin tamamen organik olduğunun altını çizen Özata, “Çorum ve Sungurlu’da ilk olma özelliğine sahip kooperatifimiz adını kısa sürede duyurdu. Kooperatifimizin ve markamızın Sungurlumuza katkısı olsun diye çalışıyoruz. Bu nedenle de Ankara'da standımızı açtık. Kadınlar tarafından kurulmuş olma özelliğimiz nedeniyle de iyi bir örnek oluşturuyoruz.

Ürünlerimizin tamamında Sungurlu’nun emeği var. Ham maddelerimiz Sungurlu’dan, üretim yerimiz Sungurlu’da, üretim yapan arkadaşlarımız Sungurlulu. Bu nedenle gururlu ve mutluyuz.” dedi.

Başkan Havva Özata, “Marka ve kalitemize güvenerek fabrikaların kapılarını çaldık. Reklamımızı fuarlarda yaptık. Fuarlarda ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulduk ve ardından biz fabrikaların ayağına değil, fabrikalar bizim ayağımıza gelmeye başladı. 5 tahta ve 5 oklava ile kurduğumuz kooperatifimiz bugün fabrikaya dönüştük. Artık kurumsal firmalarla çalışıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerimizi doğal ürünler grubuna aldılar.” diye konuştu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ONURSAL BAŞKANA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ…
ONURSAL BAŞKANA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ…
BULDUĞU 800 DOLARI SAHİBİNE TESLİM ETTİ
BULDUĞU 800 DOLARI SAHİBİNE TESLİM ETTİ