Alaplı İlçesinde 14 Şubat Sevgiler günü dolayısıyla çiçekçiler de hareketlilik yaşanıyor.

 

Alaplı'da 20 yıldır çiçekçilik yapan Süleyman Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Şubat Sevgiler günü dolayısıyla özelikle gül satışlarında yüzde yüz artış olduğunu söyledi.

 

Gençlerin yanı sıra yalılarında eşlerine gül aldığını ifade eden Yavuz, 14 Şubat Sevgiler günü öncesinde tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak müşterilerimize en güzel çiçekleri ve hediyelikleri sunmaya çalışıyoruz. Sevgiler gününde en çok gül satıyoruz.Bunu orkide,gül çiçeği ve lale takip ediyor.Bir adet gül 10 liradan satıyoruz. Güller tamamen yerli olup kesinlikle ithal gül satmıyoruz.Sevgiler gününde müşterilerimiz genelde genç olsa da yaşlılarda eşlerine gül almak için geliyor.Son zamanlarda özelikle teraryum  çok rağbet görüyor. Teraryum, cam fanusunların içine konulan özel bitkilerdir. Müşteriler tarafından sevgiler gününde büyük ilgi görüyor." diye konuştu.

 

60 yaşındaki Recep Öztürk'de, 35 yıllık evli olduğunu belirterek, Eşimi çok seviyorum. Her yıl 14 Şubat sevgiler gününde eşimi mutlaka bir adet gül alarak hediye ederim." dedi.