Sevgi ve Hoşgörü İle Yaşatılanlar Derneği Yönetiminden Ziyaret

Sevgi ve Hoşgörü İle Yaşatılanlar Derneği Yönetiminden Ziyaret

Yayın: 27.05.2017 00:35
Paylaş:
A+ A-

Geçtiğimiz günlerde,yıllık olağan Kongresi’ni yapan Karabük Sevgi ve Hoşgörü İle Yaşatılanlar Derneği’nin Salih Kaya,Nuray Akıncı, Zeynep Madak,Enver Kızılay ve Muradiye Öztürk’ten oluşan yeni Yönetim Kurulu,dün Gazetemize bir nezaket ziyaretinde bulunarak,gelecek için yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Vali Mehmet Aktaş’ı da makamında ziyaret ettiklerini söyleyen Dernek Üyeleri “Safranbolu Yazıköy sınırları içinde yapılan Engelsiz Yaşam Evleri hakkında görüş alışverişinde bulunduk.Burası bayanlar için yapılan bir Tesis.Dernek olarak bizim yaptığımız tespitlere göre 927 engelli gencimiz var.Bu sayı biraz daha yüksek olabilir.Bu engelli kardeşlerin 620 civarında ki kısmı erkek ve bunlar içinde bir tesis yapılması gerekiyor.Valimize bunu anlattık ve çok sıcak yaklaşım gördük..” dediler.

Erkek engelliler için Pirinçlik civarında eskiden Orman Deposu olarak kullanılan 16 dönüm bir alan olduğuna işaret eden Dernek Yönetimi “Bu 16 dönüm alana erkeklere yönelik Engelsiz Yaşam ünitesi kurulabilir..” şeklinde de bilgiler vererek “Valimiz bu fikrimize çok olumlu bir yaklaşım gösterdi..” yolunda da bilgiler verdiler

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Turizm Haftası Programı Belli Oldu

Yayın: 18.04.2024 12:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Turizm Haftasının programı belli oldu. Kutlamalar her yıl olduğu gibi yine Turizmin kalbi  UNESCO Dünya Miras  Listesinde yer alan Safranbolu İlçesinde kutlanacak.

20 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’de Safranbolu eski Çarşı Cinci Han önü Asmaaltı mevkiinde  düzenlenecek olan etkinlikler saat 14.00’de açılış töreni ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları yapılacak. Halk oyunları gösterisinin ardından saat 14.30’da Cıngıllıoğlu Sanat Galerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı  Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Niyazi Ünal ve Öğrencileri “Safranbolu’da Bir-İz” Hüsnü Hat ve Kaligrafi Sergisi açılışı yapılacak.  Saat 15.30’da Kazdağlıoğlu Meydanında Lokum Kazanı yakılacak ve Yöresel İkramlarda bulunulacak. Arasta Çarşısı ve Demirciler Çarşısı ziyaretinin ardından  Tarihi Çarşıda Safranbolu Borsa İstanbul Lisesi öğrencileri tarafından canlı müzik performansı düzenlenecek ve resim sergisi açılışı yapılacak.  Akşam saat 20.00’da ise Kıranköy  Ulu Cami- Eski Çarşı arasında yürüyüş yapılacak ve Kazdağlıoğlu Meydanında Yöresel ikramlarda bulunulacak.