Sevgi Eli Projesi Doğu ve Güneydoğu Yollarında

Sevgi Eli Projesi Doğu ve Güneydoğu Yollarında

Uzungöl Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği Tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Okullara çeşitli yardımlar gönderildi.

SEVGİ ELİ PROJESİ DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU YOLLARINDA

Uzungöl Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği Tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Okullara çeşitli yardımlar gönderildi.

Çaykara Belediyesi ve Çaykara Kaymakamlığının katkıları ile Doğu ve Güneydoğu Öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan kitap ve de kırtasiye yardımlarından oluşan kamyonlar Çaykara İlçemizden Güneydoğu Anadolu Bölgesine doğru yola çıktı.

Yardım Kamyonu ile birlikte Uzungöllü İş Adamları Ali Zeyrek ile Mehmet Ali Aygün,Mustafa ZEYREK,Salih Zeyrek ve Özgür Zeyrek de Yardım Kamyonu ile birlikte Doğu ve Güneydoğuya Güneydoğu´ya gittiler.

/resimler/2019-11/11/0947183718461.jpg

 Çaykara Belediyesi ile Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği Ortak olarak yürüttükleri ve de Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih ÇİĞDEM  tarafından da desteklenen projenin başında Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok bulunuyor.Ayrıca Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Zeyrek Çaykara Belediyesi Müdürlerinden Berat Tosun ve Şekersu Muhtarımız Mehmet Ali Aygün tarafından yürütülen projeye İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanımız ve de aynı zamanda Çaykara´lı Hemşerimiz Ahmet Haşim Baltacı,Çaykara Esnaf ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın,Sezgin Otel,İnanlar ve çeşitli, kuruluşlar destek veriyor.

PROJEYİ TANIYALIM

Güneydoğu´da okuyan öğrencilerimize kitap ve kırtasiye malzemesi Yardımı ile gerçekleştirilen projenin şu an ikinci bölümü gerçekleştiriliyor.Aynı Proje bundan 3 ay önce bir defa daha gerçekleştirilmişti.

Daha önce planlı olarak belirlenen okullara yardım götüren proje ekibimiz bu defa ise önlerine gelen okullara ve de okul idarelerine haber verilerek ve de gerekli izinler alınarak Yardım Kampanyası gerçekleştirdiler.

/resimler/2019-11/11/0947433406484.jpg

 Bundan yaklaşık olarak 6 ay önce Proje için çalışmalara başlayan Turizmciler Muhammet Ali Aygün ve Ali Zeyrek konu ile ilgili ilk olarak Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile görüştüler.Başkandan gerekli desteği alan Turizmcilerimiz Daha sonra Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek ile görüştüler ve Temel Başkanın da desteklerini aldılar.

Daha sonra Trabzon Bölümüne geçen Turizmcilerimiz Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ak Parti Trabzon İl Başkanımız Haydar Revi ile görüşerek iki başkanın da desteklerini alarak yola koyuldular.

Üçüncü aşama olarak İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanı Çaykara´lı Hemşerimiz Ahmet Haşim Baltacı ile görüşen ve de Başkanımızın da desteğini arkalarına alan genç Turizmcilerimiz hızlı bir şekilde çalışmalara başladılar.

 Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan çocuklarımızın kimsesizliğini,yalnızlığını ve de çaresizliğini Ülkemizin diğer Bölgelerinde yaşayan insanlara anlatabilmek ve de bu bölgelerimizde yaşayan çocuklarımıza yardım elimizi, uzatarak çocuklarımızı eğitmek ve topluma kazandırmak amacı ile başlatılan çalışmada genç turizmcilerimiz Van,Hakkari,Diyarbakır ve Şanlıurfa İllerindeki değişik okulları ziyaret ederek okulların ve öğrencilerin ihtiyaçları ile ilgili veri toplama çalışması gerçekleştirdiler.

YAKLAŞIK 70 OKUL ZİYARET EDİLECEK

Sevgi Eli Projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan yaklaşık 70 Okul Ziyareti gerçekleştirilecek ve binlerce öğrenciye kırtasiye ve kıyafet yardımı gerçekleştirilerek bu öğrenciler ile Gönül Köprüsü kurulacak.

/resimler/2019-11/11/0948336376216.jpg

PROJE KAPSAMINDA GİDİLECEK İLÇELER

1-MUŞ MERKEZ

a-Dağ arası İlkokulu

b-Akpınar İlkokulu

c-Dilimli İlkokulu

d-Karameşe İlkokulu

e-Körpeağaç İlkokulu

2-MUŞ KORKUT İLÇESİ

a-Tan İlkokulu

b-Altınova İlkokulu

c-Yedipınar İlkokulu

d-Gültepe İlkokulu

e-Kıryaka İlkokulu

3-MUŞ MALAZGİRT İLÇESİ

a-İyi Komşu İlkokulu

b-Kutulmuşoğlu İlkokulu

c-Karakaya İlkokulu

d-Beşçatak İlkokulu

e-Adaksu İlkokulu

4-MUŞ BULANIK İLÇESİ

a-Cumhuriyet İlkokulu

b-Türk Telekom İlkokuluj

c-Kotanlı lkokulu

d-Örenkent İlkokulu

5-MUŞ HASKÖY İLÇESİ

a-Azıklı İlkokulu

b-Yukarı Üçdam İlkokulu

c-Koğuktaş İlkokulu

d-Buvetli İlkokulu

6-MUŞ VARTO İLÇESİ

a-Mehmet A İlkokulu

b-Haksever İlkokulu

c-Çumgum İlkokulu

d-Kaynarca İlkokulu

6-BİTLİS GÜROYMASK İLÇESİ

a-Sıcaksu İlkokulu

b-Kavunlu İlkokulu

c-Kekliktepe İlkokulu

d-Gölbaşı İlkokulu

e-Fevzi Güngör Ortaokulu

f-Taşüstü İlkokulu

g-Günkırı Ana Okulu

7-Mardin Derik İlçesi

8-Van Özalp İlçesi

9-BİTLİS PROGRAMI

a-Hizan Dölüktaş İlkokulu

b-Hizan Ballıca İlkokulu

c-Hizan Otluca İlkokulu

d-Bitlis Kömür Yakım İlkokulu

e-Güroymak Günkırı İlkokulu

ALİ ZEYREK GÜNEYDOĞU´YU KARIŞ KARIŞ GEZDİK

Ülkemizin birlik,bütünlük ve de bağımsızlığının her şeyden daha önemli olduğunu ve de Millet olarak 15 temmuz akşamı gösterdiğimiz kararlı duruşumuz ile bağımsızlık tutkumuzu tüm dünyaya haykırdığımızı anımsatarak sözlerine başlayan Genç Turizmci Ali Zeyrek,insanlarımızın artık uyandığını ve de tüm dünyanın Türkiye üzerinde oynamaya çalıştığı oyunun herkesin  farkında olduğunu ifade etti.

/resimler/2019-11/11/0949056220660.jpg

Ülkemizin Gündemi belirlenen bir Ülke durumunda iken günümüzde artık gündem belirleyen bir ülke durumuna geldiğini anımsatan Ali Zeyrek bunun Siyasi İstikrar sayesinde başarıldığını sözlerine ekledi.

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Yurdumuzun diğer Bölgeleri arasında bir köprü kurmayı amaçladıklarını ifade eden Turizmci Ali Zeyrek o bölgede yaşayan insanlarımızın da bizim kardeşlerimiz olduklarını ve orada bulunan çocukların okuyabilmeleri için bu projeyi başlattıklarını anımsattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaptıkları gezi esnasında çocukların ihtiyaçlarını tespit ettiklerini anımsatan Ali Zeyrek Bölgemiz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi arasında çok önemli farklılıklar bulunduğunu anımsattı.

Öğrencilerin defterlere,kalemlere,kırtasiye malzemelerine,giysilere ve akla gelebilecek her şeye  ihtiyaçlarının bulunduğunu anımsatan Ali Zeyrek toplayacakları yardımları bu bölgelerde bulunan çocuklarımıza ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

İKİİLK DURAK BİTLİS GÜROYMAKNCİ GÜN BİTLİS GÜROYMAK

Proje Ekibimizin İlk durağı ise Bitlis İli Güroymak İlçesi oldu.Çaykara´lı Hemşerimiz Ufuk Özen Alibeyoğlu´nun Kaymakam olarak görev yaptığı İlçede Kaymakamımız tarafından karşılanan ve de misafir edilen Proje Ekibimiz Kaymakam Alibeyoğlu ile birlikte çeşitli okullar ziyaret edildi.

Yardım kolilerinde yer alan kitap ve kırtasiye yardımlarını öğrencilere ulaştıran proje ekibimizin öğrencilerin mutluluğundan dolayı duydukları memnuniyet tüm yol yorgunluklarını unutturdu.

Proje ile ilgili olarak Gazetemize bir açıklama yapan Bitlis Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı Tarafından desteklenen ve de Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından organize edilen bu anlamlı ve güzel projeden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

En güzel yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu ifade eden Kaymakam Alibeyoğlu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin arazi şartlarının çok zor olduğunu kış mevsiminde ve de bu çetin arazi şartlarında yapılan bu yardımın bölgede yaşayan öğrenciler açısından çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Daha sonra ise Bitlis Güroymak Ortaokulunda öğrencilere kitap ve kırtasiye yardımı yapıldı

GÜNDE 3000 ÖĞRENCİYE YARDIM

Proje Ekibi tarafından Erzurum ve Bitlis İllerinde iki günde toplam 3000 öğrenciye kitap ve kırtasiye yardımı yapıldı.



İlginizi Çekebilir