Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezinde (AKM) Türk Halk Müziği İcra Topluluğu tarafından düzenlenen şefliğini Yrd. Doç. Servet Yaşar’ın yaptığı ve Aşık Yoksul Derviş’in (Şemseddin Kubat) konuk sanatçı olarak katıldığı “Ozanların Dilinden, Sevgi, Dostluk, Birlik-Beraberlik ve Demokrasi Konseri” verildi.

 

Konserin açış konuşmasını yapan AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, günümüzde en çok ihtiyacı hissedilen kavramın sevgi olduğunu belirtti. Türkmen, “Sevgi ve dostluğu toplumla buluşturabileceğimiz ve bireyler arasında bir iletişim kanalı kurabileceğimiz en iyi unsur olarak müziği görüyoruz. Devlet konservatuarı olarak böyle bir misyon üstlendik” dedi.

 

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise yaptığı konuşmada üniversitelerin eğitim, bilim, araştırma ve sanat alanlarında olduğu kadar, öncelikle içinde yaşadıkları bölgeye ve ülkeye katkıda bulunacak çalışmalar yapmak durumunda olduğunu ifade etti. Solak, “Üniversiteler sosyo-ekonomik ve kültürel değişim ve gelişimde önemli roller üstlenir.  Üniversitemiz bu anlayışla çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir. Sadece eğitim öğretim faaliyetleriyle değil, toplumu yakından ilgilendiren her türlü gelişmeye duyarlı olarak değişim ve gelişime katkı da bulunmaktadır. Üniversite olarak bu önemin farkındayız” dedi.

 

Afyonkarahisar tarihinin, kültürel miraslarının, yaşayan kültür hazinelerinin, gelecek kuşaklara aktarılmasının ülke ve dünya kültürü için önemli olduğunu ifade eden Solak şunları söyledi:

 

“Afyonkarahisar 5 bin yıllık bir tarihi, kültürel mirasları, yaşayan kültür hazineleri, birçok âlimin, hattatın, yazar ve şairin yetiştiği önemli bir merkezdir. Bu değerli şahsiyetlerin ve eserlerin gün yüzüne çıkarılması, gelecek kuşaklara aktarılması sadece Afyonkarahisar için değil ülke ve dünya kültürü içinde çok önemlidir. Üniversite olarak bu önemin farkındayız. Bu alandaki çalışmalarımızı valiliğimiz ve belediyemiz başta olmak üzere paydaşlarımızla devam ettirmekteyiz”.

 

Ozanların Dilinden, Sevgi, Dostluk, Birlik-Beraberlik ve Demokrasi Konserine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen ile AKÜ öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.