MHP Termal Belediye Başkan Adayı Burak Sevengil bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda belediye başkanı olması halinde ilçeye yapacağı yatırım projeleri hakkında bilgiler aktaran Sevengil, “MHP Termal Belediye Başkan Adayı olarak siyaset sahnesinde yerimizi aldık. 4 kuşak Termalliyim. Termal'de seçim startımızı verdik. Belli başlı projelerimiz var. Türkiye'de sadece bir tane ödül almış Termal vardır. Fakat Termal'imiz iyi yönetilemedi ilçe olduğundan beri. Gerekli hizmetleri alamadı” dedi.
Sevengil projelerini ise şu şekilde sıraladı, “Çoğu kişi bilmez Termal'de deniz olduğunu. Belediye başkanlığını kazanırsak; Termal'in denizini halka açıp turizme katkı sağlamayı düşünüyoruz. Termal'de 3 ay canlı sezon oluyor. Bu aylarda pansiyonlar, apartlar ölü bir sezon geçiriyorlar. Sağlık turizmi ile birlikte biz bunu 12 aya yaymak istiyoruz. Üvezpınar'da dünyaca ünlü şelalemiz bulunuyor. Bu şelaleye teleferik projesi yapmayı hedefliyoruz. Firmayla da görüştük. Gökçedere'den Üvezpınar'a kadar; turizme hareket getirecek teleferik projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Biri suni çim biri de sentetik çim olmak üzere 2 tane büyük bir futbol sahası yapmayı düşünüyoruz. Lig takımlarını buraya çekip; 12 ay turizme katkı sağlayacak projeler yapmak istiyoruz.
Termal halkının en önemli sıkıntısı su. Ben de oralıyım. Yıllardır orada su sıkıntısı var. Yazın mesela akrabalar Yalova'ya su kullanmaya geliyorlar. Şu anki belediye başkanı bu duruma çare bulmak istiyor ama sıkıntılar var. Benim ilk yapacağım iş Termal'deki su sıkıntısını çözmek olacak. Bir daha orada yazın su sıkıntısı olmayacak. Termal, şu an için Ortaburun Göleti'nden tam anlamıyla faydalanamıyor. İnşallah onu da hayata geçireceğiz.

Termal'de 65 yaş üzeri bir kesim var. 65 yaş üstü yaşlı halkımızın hepsine ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Termal'de doğup büyümüş tüm üniversite öğrencisi kardeşlerimize gerek maaşımdan gerek de kişisel dostluklar sebebiyle hepsine burs vereceğim. Belediyeler bur veremiyor ama şahsi olarak ben burs vereceğim. Yalovaspor'da hala aktif olarak görev aldığım için sporu ve futbolu seviyorum. Termal'de büyük bir alt yapı oluşturmayı planlıyoruz. Gökçedere ve Üvezpınar'ın spor kulüplerine lokal yapmayı hedefliyoruz. Termal Belediyespor'a altyapıdan futbolcu yetiştirmek için elimden gelen tüm katkıyı vereceğim. Termal Belediyespor'u BAL'da tutacağım. Kadın ve gençlere yönelik birçok projemiz olacak. Yalova'da da var. Termal'de kadın sığınma evleri düşünüyorum. Kadınlarımız oturup; el işlerini yapsınlar sohbet etsinler vakit geçirsinler. Gençlere yönelik de bilgi evleri yapmayı planlıyorum. Termal hep garson yetiştirmiştir. Aşçı, garson bizim oralarda çok yetişir. Bunlarla ilgili işsizliği önlemek için girişimlerimiz olacak. İstihdama kazandıracağız. Haftanın bir günü halk günü yapacağız. Haftada bir gün halkı ağırlayacağız ve sıkıntılarını, taleplerini dinleyeceğiz. Halkın dertlerine çözüm bulmaya çalışacağız. Allah nasip eder de Belediye Başkanı olursam, makam odamızın kapısı sürekli açık olacak. Termal'e güzel bir Aqua Parkı kazandırıp 12 ay turizm sektörünü hareketli hale getirmek için girişimlerde bulunacağız”

Termal hak ettiği hizmeti alamadı

Termal'de 15 yıllık AK Parti yatırımlarını ve hizmetlerini de değerlendiren Sevengil, "Mevcut Belediye Başkanı dayımın oğludur. Ama ben siyaset ile ilişkilerimi birbirine karıştırmam. Bana kalırsa Termal’in eksikleri var ve çok da iyi yönetilemedi. Biz de projelerimiz ile siyasi tecrübemiz ile bu göreve talibiz. Biliyorsunuz ki aday olduğum parti de cumhur ittifakının bir partisidir. Allah nasip ederse iktidarın hizmetlerinden de faydalanacağız. Allah’ın izniyle ben seçimi kazanacağım. Tabii buna halkımız karar verecek. Kimseyi rakip görmüyorum. Kendimi şanslı görüyorum, inşallah da kazanacağım" diye konuştu.

“Yatırımcıların önünü açacağım”

Bir gazetecinin, "Yurtdışından gelip Termal'de gayrimenkul alan Müslüman kesimine karşı mısınız?" sorusunu yanıtlayan Sevengil, " Yatırımcı gelmesine karşı değilim. Şöyle karşı değilim, Kaliteli kesimin gelmesine karşı değilim. Üst kesimden gelerek sıcak para ile ekonomiye katkı yapanlara karşı değilim. 12 ay gelir getirecek, yöre halkını canlandıracak yatırımcıya karşı değilim" dedi.

Editör: TE Bilişim