“Sessiz Çığlıklara Uzanan Profesyonel Eller”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gölpazarı Güner Orbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından Erasmus Plus kapsamında hazırlanan “Ostomi ve Yara Sorunu Olan Sessiz Çığlıklara Uzanan Profesyonel Eller” adlı projesi Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilerek 12 öğrenciye Avrupa’da staj yapma imkanı verildi.

 

 

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Basatemur koordinatörlüğünde Güner Orbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 2014 yılında kabul gören ve 2015 yılında tamamlanan “Sessiz Salgın İnmede Acil Sağlık Hizmetleri ve Bakım Girişimlerinin AB Boyutu” adlı projenin ardından 2016 yılı teklif çağrısı üzerine hazırlanan “Ostomi ve Yara Sorunu Olan Sessiz Çığlıklara Uzanan Profesyonel Eller” adlı proje de Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

 

Proje hakkında bilgi veren Koordinatör Öğretmen Ahmet Basatemur, “Geçmiş yıllarda 2 kez koordinatör 1 kez de ortak olduğumuz projelerle şu ana kadar 50 öğrenci Almanya, İtalya, Hollanda, Danimarka gibi ülkelere giderek yurt dışında staj yapma, oradaki kültürü tanıma ve hatta ülkeleriyle kıyaslama imkânına sahip oldu. Bu sene ise bir projede koordinatör, 1 projede de ortak olmamız sebebiyle 12 öğrenci Almanya, İspanya, Romanya ve Çek Cumhuriyeti’nde aynı imkânlara sahip olacak. Bu tür projelerle yurt dışında staj yapma imkânına sahip olan öğrenciler, ülkemiz ile Avrupa ülkeleri arasında sağlık hizmetleri alanında kıyaslama yaparak aslında ülkemizin daha ileri düzeyde olduğunu fark edeceklerdir.” dedi.


 

“Sessiz Çığlıklara Uzanan Profesyonel Eller”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin