131019098
26 Nisan 2024, Cuma

SERKAN ACAR: “ORTAK DERDİMİZ ALİAĞA”

19 Nisan 2018, Perşembe 07:20

     


Aliağa Kent Konseyi’nin yeni yönetimi ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi. Belediye başkanı Serkan Acar, toplantıda yaptığı konuşmada Kent Konseyi’nin Aliağa için önemli çalışmalara imza atacağına inandığını belirterek, “Bizim ortak derdimiz, ortak kaygımız Aliağa’dır.” dedi.

Aliağa Kent Konseyi, Cihan Pazarcı’nın başkanlığa seçildiği genel kurul sonrasında ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi. Kent Konseyi Binasında gerçekleşen toplantıya; Belediye Başkanı Serkan Acar, Kent Konseyi Başkanı Cihan Pazarcı, Aliağa Kent Konseyi’nin kurucularından Necati Orhan ile kadın ve gençlik meclisinde görevli üyeler katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda Aliağa’nın geleceği ve planlanan projeler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

“Çalışmalar Aliağa’ya büyük değer katacak”

Toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Serkan Acar yaptı. Aliağa Kent Konseyi’nin Aliağa için önemli çalışmalara imza atacağına inandığını söyleyen Acar, “Bizim ortak derdimiz, ortak kaygımız Aliağa’dır. Birilerinin Aliağa’nın gelişimi noktasında elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu noktada en önemli kurumlardan birisi de Kent Konseyi’dir. Kent Konseyi bünyesinde yapılacak olan çalışmalar eminim ki Aliağa’ya büyük bir değer katacaktır. Bu doğrultuda yapılacak çalışmalara Aliağa Belediyesi olarak da sonuna kadar destek vermeye devam edeceğiz. Yeni hedeflerle daha iyi projelere imza atmak için hep birlikte çalışacağız.” dedi.

“Aliağa’yı konuşacağız, tartışacağız”

Muasır medeniyetler seviyesine yükselebilmek için çok çalışılması ve bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden Acar, “Kent Konseyi’nde konuşulacak tek konu Aliağa’dır. Aliağa’da 81 ilden insan yaşıyor. Ama bizleri ortak noktada buluşturan Aliağa’dır. Aliağa’yı konuşacağız, tartışacağız. Yaşadığımız ilçeyi nasıl daha iyi yerlere getirebilmek için uğraş vereceğiz. Konuşmak, tartışmak ve istişare etmek çok güzel ama biraz da hareket etmek lazım. Konuştuklarımızı, tartıştıklarımızı, düşündüklerimiz bir proje haline getirip hayata geçirmeliyiz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bizlere, muasır medeniyetler seviyesine çıkacaksınız, diye bir hedef koydu. Bunu gerçekleştirmek için hareket etmemiz gerekiyor. Kaybedecek zamanımız da yok” dedi.

Pazarcı, “Hepimiz Aliağa gönüllüleriyiz”

Aliağa’nın gelişmişlik düzeyini arttırabilmek ve Aliağa’ya daha iyi hizmetler sunabilmek adına göreve geldiklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Cihan Pazarcı da, toplantıda yaptığı konuşmada, “Yaşadığımız kenti güzelleştirebilmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Hepimiz Aliağa gönüllüleriyiz. Hepimiz Aliağa için çaba harcıyoruz. Amacımız Aliağa’da yeniliklerin önünü açabilmek, gençlere fırsat verebilmektir. Genç bir belediye başkanına sahip olduğumuz için bu konuda çok şanslıyız.” ifadelerini kullandı.

Orhan, “Proje üretim meclisi kuracağız”

Kent Konseyi’nin kurucularından ve uzun yıllar Kent Konseyinde önemli kademelerde görev almış olan Necati Orhan ise, “Toplumun katmanlarına inmenin metot ve tekniklerini öğreneceğiz. Burada fikri olan, projesi olan üretecek. Proje üretim meclisi kuracağız. Bu mecliste mimarlar, mühendisler olacak. Gelen projeler burada değerlendirilecek. Aliağa için en iyiyi, en doğruyu maliyet hesaplamasına kadar yapıp karar vereceğiz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler