SERKA`DAN EKO TURİZME DESTEK

SERKA`DAN EKO TURİZME DESTEK

Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır`da...

        Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır`da faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), bölgenin eko turizm potansiyelini faaliyete geçirmek için `Serhat`ı Keşfet` tanıtım programı hazırladı. Program kapsamında safari, yürüyüş, bisiklet rotaları belirlenerek, rehberler eşliğinde yerli ve yabancı turistler bölge hakkında bilgilendiriliyor. Eski 36 Off-Road Kulübü yetkililerinden Erdoğan Uzlu, program kapsamında Kars`ta 3 gün boyunca sürecek olan Off Road organizasyonunda Camuşlu Kaya Yazıtları, Sarıçam ormanları, Çıldır Gölü, Şeytan Kalesi, Kuyucuk Kuş Cenneti ve Ani ören yerine gezi düzenleyeceklerini söyledi.
        Programın ilk ayağı olan `Serhat`ı Keşfet: Off Road` organizasyonu ile başladı. Üç gün sürecek organizasyon kapsamında Türkiye`nin farklı bölgelerinden gelen Off Road kulüpleri ile bölgenin zorlu coğrafi koşullarında bir rota izlenecek. Aynı zamanda misafirlere Camuşlu kaya yazıtları, Sarıkamış`taki sarıçam ormanları, Çıldır Gölü, Şeytan Kalesi, Kuyucuk Kuş Cenneti ve Ani Ören Yeri tanıtılacak. `Serhat`ı Keşfet: Off Road` rotaları hakkında açıklama yapan Eksi 36 Derneği yöneticisi Doçent Doktor Erdoğan Uzlu dernek olarak 4 yıldır özellikle motor sporları üzerine aktivitelerde bulunduklarını belirterek şunları söyledi:
        "Ulusal anlamada yaptığımız aktiviteler sonucunda özellikle kentimizin tarihi ve Kültürel rotalarının keşfi için bizi ulusal ve uluslara arası tanıyan Off-Road kulüplerini buraya davet ettik. Eksi 36 olarak SERKA ile rotaları çıkardık daha sonra bu rotaları ulusal medyada yer bulabilmesi için ülkemizin bu konuda en marka tanınmış İzci Off-Road belgesel ekibini buraya davet ettik bu ekip üç gün sürecek programımızı belgesel olarak çekimlerini yapacak."

ORMAN İÇİNDE 133 KİLOMETRE
       

           İlk rotanın Kağızman ilçesi Camuşlu yazılı kayalarından başlayacağını vurgulayan Uzlu, bunu Çengili Köyü Kilisesi, Deniz Göl üzerinden Berencik hattını takip ederek Mescitliye çıkılacağını daha sonra Sarıkamış ormanlarının içerisinden yaklaşık 133 kilometre yolu takip ederek kamp alanına giderek soğuk su mevkinde konaklayacaklarını anlattı. Sabah kamp alanından Sarıkamış`a çıkıp Şenkaya üzerinden Göle Ardahan ve Çıldırın Kuzeyinden Şeytan Kalesi oradan da Kuyucuk Gölüne geçip ikinci kampı kuracaklarını ifade eden Erdoğan Uzlu, "Kuyucukta gece Yıldızları gözlemleyeceğiz ertesi gün Kuş gözlemini gerçekleştireceğiz. Yolculuğumuz Ani harabelerinde son bulacak" diye konuştu.