1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Serhat’ın Renkleri, İstanbul’da
Serhat’ın Renkleri, İstanbul’da

Serhat’ın Renkleri, İstanbul’da

Serhat’ın Renkleri, İstanbul’da; Barış, Kardeşlik ve Tanıtım Günlerinde Buluşuyor

A+A-

Ülkede kardeşlik ve huzurun üç yıldızı Kars, Ardahan ve Iğdırlılar, İstanbullular ile Beylikdüzü’nde buluşuyor.

Kısa adı “KAISİAD”olan Kars, Ardahan, Iğdır Sanayici İşadamları Derneği, 29 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri düzenlemek için çalışmalarına devam ediyor.

Merkezi İstanbul’da bulunan Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği ( KAISİAD ) Şubat 2016 tarihinde geleneksel hale getirdiği Kars, Ardahan ve Iğdır’da 3 bin 143 ilköğretim öğrencisine çeşitli yardımlarda bulundu.

KAISİAD, daha sonra bölgede yaptığı istişareler sonucunda Kars Ardahan ve Iğdır’ın İstanbul’da yılda en az bir defa yaptıkları tanıtım günlerinin bu üç ilimiz içinde elzem olduğu yönünde çalışmalar başlattı.

Bu kapsamada, bu etkinlik için daha önce bazı kurum ve kuruluşlar tarafından birçok girişimde bulunulmasına rağmen bir türlü hayata geçirilemediğini bu vesileyle KAISİAD’ın bu işin üstesinden geleceğine vurgu yapıldı.

BEYLİKDÜZÜ FUAR ALANINDA, 29 EYLÜL – 2 EKİM TARİHLERİ ARASINDA KARS, ARDAHAN, IĞDIR RÜZGARI ESECEK

KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe yaptığı açıklamada, bu amaçla başta üç ilin valileri olmak üzere, belediye başkanları, rektörleri ve il kültür ve turizm müdürleri ile istişarelerde bulunduklarını ve bulunmaya devam ettiklerini söyledi.

Başkan Gökçe görüşmelerin ardından, İstanbul’da bulunan Kars, Ardahan ve Iğdır’da faaliyet gösteren STK temsilcileri ile de birçok toplantı yaptıktan sonra tekrar Nisan ayında bölgeye gelip, ikinci kez üç ilin mülki idare amirleriyle belli mutabakata vardıklarını ifade etti.

Yapılan çok yönlü görüşmelerin ardından İstanbul Beylikdüzü Belediyesinden 29 Eylül 2 Ekim tarihlerinde Beylikdüzü Fuar ve Etkinlik alanının tahsisini sağlamış olduğunu belirten Başkan Orhan Gökçe: “Bu etkinlik için önümüzdeki günlerde KAISİAD yönetimi ve STK temsilcilerinden oluşan tertip komitesinden bir heyetle Kars, Ardahan ve Iğdır’a gelerek valilerimiz, belediye başkanlarımız, rektörlerimiz ve il kültür ve turizm müdürlerimiz, SERKA ve çeşitli oda ve STK temsilcileriyle bir araya gelip bu etkinliğe davetlerimizi yapacağız.” Dedi.

AMACIMIZ, İSTANBUL’DA KARS, ARDAHAN VE IĞDIR LOBİSİ OLUŞTURMAK

Bu etkinliği gerçekleştirmekteki temel amaçlarının her üç ilimizin tarihini, kültürünü, turistik yerlerini ve yöresel ürünlerini tüm İstanbullulara en iyi şekilde tanıtmak olduğunu da açıklamasında belirten Başkan Orhan Gökçe: “Ayrıca İstanbul’da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlı hemşerilerimizin İstanbul’da güç birliği yapmasını sağlamak ve İstanbul’da bir Kars, Ardahan ve Iğdır lobisi oluşturmaktır. Kars, Ardahan ve Iğdırlılar olarak ulusal bazda sanat, siyaset alanındaki akademisyenlerini konser, seminer ve söyleşiler ve çeşitli aktiviteler yapmaktır. Tanıtım günlerimizin açılış kurdelesini kesmeleri için Sayın Cumhurbaşkanımızı, Sayın Başbakanımız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ı, Cumhurbaşkanımızın Karslı Başdanışmanları Mehmet Uçum ve Yalçın Topçu ile birlikte bölge milletvekillerimizi de davet edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.