Gerçekleştirdiği röportajlarla farklı konulara parmak basan ajansın bu ayki konuğu, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz oldu.

 

O Ayasofya’nın Minarelerinden Okur, İnsanlar Da Anadolu Yakasından Onu Dinlerdi

 

Müzik Kültürü köşesinde gazete; gür sesinin ve okuduğu ezanların boğazın karşı yakasındaki konaklardan duyulduğu, eskilerin tabiriyle “Ayasofya’dan okurmuş Asya yakasından insanlar pencerelerini açıp dinlermiş.” diye anlattığı Gazelhan Hafız Burhan’ı farklı hayat hikayesiyle okuyucunun beğenisine sunuyor.

 

Sanat Dini İnancın Hatırlatıcısıdır

 

Mushaf Gülleri’nin incelendiği Geleneksel Sanatlarımız köşesinde sanat, dini inancın kuvvetlendiricisi ve hatırlatıcısıdır anlayışıyla Mushaf yazımı ve sayfa düzeninin tezhip edilmesi ele alınıyor.

 

Evliyalar Şehri: Kastamonu

 

Anadolum köşesi ile her ay farklı yörelere ve illere konuk olan Serdivan Ajans’ın bu ayki durağı ise evliyalar şehri olarak da bilinen Kastamonu. Gazete, panoramik dağlarıyla her köşesi buram buram tarih kokan güzel şehrin zengin kültürel varlıklarına yer veriyor.

Serdivan Ajans’ın 25.sayısını 

Serdivan Belediyesi ile Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nden ücretsiz olarak temin edilebileceği belirtilirken; ayrıca gazetenin issuu.com/serdivanajans adresinden de dijital olarak takip edilebileceği bildirildi.