BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL

Serbest kaldı o iddiaları yalanladı

Kadıköy'de Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne yönelik saldırının zanlısı, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Zanlı Mehmet Ali Aligül hakkındaki iddiaları yalanladı.

Abone ol

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni ateşe veren şüpheli Mehmet Ali Aligül, önce serbest kaldı ardından da savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Serbest bırakıldığında "sarhoştu" iddialarına cevap veren Aligül, alkol kullanmadığını yangını ise vatan duygularıyla yaptığını söyledi.

Gözaltına alınan Mehmet Ali Aligül, polisteki ifadesinde pişman olduğunu, amacının birine zarar vermek ya da tamamen binayı yakmak olduğunu, kış bahçesindeki bölümü ateşe vermeyi planladığını; ancak duygularına yenik düştüğünü söyledi.

"İSTESEYDİM TÜM BİNAYI YAKABİLİRDİM"

Müjdat Gezen’i tanımadığını söylediği öğrenilen şüphelinin, "Herhangi bir husumetim yoktur. TV programında Abdülhamithan’ın torunu olan Esma Hatun için söylemiş olduğu çirkin söyleminden dolayı bu suçu işledim. İsteseydim tüm binayı yakabilirdim ancak binanın yan kısmında brandalı bölümü yaktım" dediği kaydedildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılıktaki ifadesinin ardından şüpheli, "Yakarak, yakıcı veya patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Aligül, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı ancak savcılığın itirazı üzerine dün akşam yeniden gözaltına alındı.

"AYYAŞ BİRİ YAKTI DİYORLAR, ÖYLE BİR ŞEY YOK"

Serbest kalmasının ardından adliye bahçesinde gazetecilere konuşan Mehmet Ali Aligül , yaptığı eylemin Müjdat Gezen’in Abdülhamid Han’ın torunu ile ilgili söyledikleriyle ilgili olduğunu belirterek, "Referandumla herhangi bir sıkıntısı yoktur. Ben oraya alkollü falan gitmedim. Sadece vatan duygularıyla, içimden geldiği şekilde devam ettim. Abdülhamid hepimiz için, bu ülke için bir şeyler yaptı. Benim hakkımda kendisi gibi ayyaş biri yaktı diyorlar. Öyle bir şey yok. Ben hayatımda alkol almadım, herhangi bir örgüte mensup değilim" dedi.