Şenol Güneş: "İki maçtan toplam 6 puan almak istiyoruz ama..."

10.10.2019 - 17:29 | Son Güncellenme: 10.10.2019 - 20:29

Şenol Güneş: "İki maçtan toplam 6 puan almak istiyoruz ama..."

Milli takım teknik direktörümüz Şenol Güneş, Arnavutluk maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şenol Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Kadro olarak bugün antrenmanımız var, yarın netleşir her şey ama daha çok birlikte oynayan oyuncuları tercih edeceğim. Fransa maçını düşünerek de tercihler yapabiliriz.

Öncelikli hedefimiz Arnavutluk maçını kazanmak. Rakibimizin son maçlarda aldığı sonuçlar ve oynadığı oyunlar onlara moral oldu. Bu maçı final maçı olarak görüyorlar. Kendi oyunumuzu güzel bir şekilde oynayıp sonucu almak istiyoruz. Arnavutluk maçında çok koşan, mücadele eden, iyi oynayan bir takım olacağız. Herkesin gurur duyacağı ve keyif duyacağı bir oyun olacak. Rakibimizin gücünü biliyoruz, kendi gücümüzü de biliyoruz.

"6 puan almak istiyoruz"

Kimi oynatsam, oynamayana haksızlık olacak. İki maçtan 6 puan almak istiyoruz ama 4 puan da yeterli olabilir gerçekçi olursak. Burada galibiyet, Fransa'da beraberlik tercih edilebilir. Dediğim gibi 6 puan istiyoruz, 'Neden olmasın' diyoruz.

İki maçı değerlendirdiğimizde en güzeli 6 puan... Ama 4 puanda iyi olur. Bu puanlar bize avantaj sağlar, aşağısında da mücadele devam eder. Yarın mutlaka iyi bir sonuca ihtiyacımız var. Bütün oyuncularımızla yüzde 100'ümüzü vereceğiz.

"Bize başarıyı getirecek duygu..."

Abdülkadir, Dorukhan, Cengiz, Emre Kılınç, Hasan Ali Kaldırım gibi birçok sakatımız var. 22 oyuncu ve 4 kalecimiz var ve hepsi hazır. Bu güzel bir şey. Stoper pozisyonunda avantajlı bir konumdayız. Çok iyi isimler var. Orta saha da öyle. Oynayacak oyuncu, ''Ben yüzde yüzümüz koymalıyım'' diyecek. Dışarıda olanlar da temiz kalpli ve iyi niyetli olarak takıma destek olmalı. Bu duygu birlikteliği bize başarıyı getirecektir.

Emre Belözoğlu, ağabey gibi, baba gibi sürekli Ozan Tufan'ın başında. Ben bunu bizzat biliyorum. Ozan zor günlerde yalnız kaldı evet ama yanlış anlaşılmalara mahal vermemek gerek. Kimin oynadığı önemli değil, oynayanların ne yaptığı ve oynamayanların nasıl destek olduğu önemli.

"4 forvetimiz var"

Kadro olarak kimi oynayacağıma dair bir şey söylemek istemiyorum ama sorunuz üzerine Cenk ve Burak aynı anda sahada olabilir. Daha önce olduğu gibi. 4 tane forvetimiz var. Bunların 1-2'sini oynatacağız elbet.

Taraftarlarımızı bekliyoruz. Bütün kulüplerimizin renkleri güzel ama yarın kırmızı beyaz bekliyoruz herkesi. Bu bir Milli maç, o görüntüyü istiyorum ve bekliyorum. Tüm Türkiye'nin beklediği başarılı sonucu almak için elimizden geleni yapacağız.

Türkiye bulunduğu konum itibariyle sıkıntı bir süreç geçiriyor. Atatürk, silah arkadaşları ve halkımızla birlikte küllerinden doğdu. Savaşı kimse istemez, ben de istemem. Savaş, bize saldırı olduğu için oldu. Şiddeti istemeyiz ama önce bizi rahat bıraksınlar. Türkiye insan olarak, millet olarak sevgiden ve saygıdan yana. Nice insanlarımız bunun çok güzel mesajları var. Oraya giden askerlerimizin yanındayız. Savaş nerede olsun, nefretle kınıyoruz. Biz savaş yapmak istemiyoruz, biz kalkınmamıza engel olmaya çalışanlara dur demek istiyoruz. Biz ırk, dil, din ayrımı yapmadan yaşamak istiyoruz. Savaşı kimse istemez, siz ister misiniz? Ben hiç istemedim, benim ülkem de istemez. Savaş, bize saldırıldığı için oldu. Kendi ülkelerinde savaş çıkarmak istemeyenler, başka ülkelerde nifak tohumları çıkartarak birbirine vurduruyorlar.

Senin için hazırladığımız haberler