Mayıs Helvası tezgahta yerini aldı

GÜNDEM 05.04.2018 - 17:35, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3821+ kez okundu.
 

Mayıs Helvası tezgahta yerini aldı

Bulancaklı Ahmet Günaydın (Şeker Ahmet) 27 yıldan bu yana sürdürdüğü geleneğini bu yılda devam ettirdi.
Mayıs helvasını tezgahında satmaya başlayan Şeker Ahmet lakaplı Ahmet Günaydın, satışların Haziran ayına kadar kadar devam edeceğini söyledi. Osmanlı’dan gelen bir gelenekle 200 yılı aşkın bir süredir babadan oğula geçen bir ustalıkla Mayıs Helvasını yapan ve satışını gerçekleştiren Ahmet Günaydın, "Mayıs Helvası Bulancak'a özgü bir tatlıdır. Hatta Giresun Merkez dâhil birçok ilçede Mayıs Helvası’nı bilmeyenler var. Benim dedelerimden gelen bir bilgi birikimle 200 yılı aşkın bir süredir aile geleneği olarak biz bu işi yapıyoruz. Bu sayede hem geçimimizi sağlıyoruz, hem de Bulancak'ın kültürel bir mirası olan Mayıs Helvası'nı gelecek nesillere de aktarılması adına bu işe devam ediyoruz” dedi.
Bulancaklı Ahmet Günaydın (Şeker Ahmet) 27 yıldan bu yana sürdürdüğü geleneğini bu yılda devam ettirdi.

Mayıs helvasını tezgahında satmaya başlayan Şeker Ahmet lakaplı Ahmet Günaydın, satışların Haziran ayına kadar kadar devam edeceğini söyledi.

Osmanlı’dan gelen bir gelenekle 200 yılı aşkın bir süredir babadan oğula geçen bir ustalıkla Mayıs Helvasını yapan ve satışını gerçekleştiren Ahmet Günaydın, "Mayıs Helvası Bulancak'a özgü bir tatlıdır. Hatta Giresun Merkez dâhil birçok ilçede Mayıs Helvası’nı bilmeyenler var. Benim dedelerimden gelen bir bilgi birikimle 200 yılı aşkın bir süredir aile geleneği olarak biz bu işi yapıyoruz. Bu sayede hem geçimimizi sağlıyoruz, hem de Bulancak'ın kültürel bir mirası olan Mayıs Helvası'nı gelecek nesillere de aktarılması adına bu işe devam ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.