Yol ve kayıt dışı denetimleri...

Yol ve kayıt dışı denetimleri...
Geçtiğimi gün ziyaret ettiğim Vatan Bilgisayar'ın kurucusu Nuri Vatan ile sohbet ederken Vatan'a ekonominin durumu konusunda sorduğum sorular içinde aldığım bir cevap dikkat çekiciydi.

Geçtiğimi gün ziyaret ettiğim Vatan Bilgisayar'ın kurucusu Nuri Vatan ile sohbet ederken Vatan'a ekonominin durumu konusunda sorduğum sorular içinde aldığım bir cevap dikkat çekiciydi.
4 Bine yakın çalışanı 170'e yakın mağazası olan Vatan Bilgisayar olarak işlerinin iyi olmasının kendilerine yetmediğini belirten Nuri Vatan ben rahatsam diğerleri rahatsızsa huzur yoktur demektir, bu rahatsızlıkta bu ülke de vergiye tabi 6 milyon insanın sırtında bu kadar hizmet görüyorsa büyük iş ama bunu aşmasak bugün yaşanan ekonomik sıkıntılar hep olacak'     diyordu.
Yani kayır dışı ekonominin kayır altına alınması gerektiğini mevcut hükumete ve bugüne kadar iktidara gelen her hükumete anlattıklarını ancak bugüne kadar bu yönde ciddi adımlar atılmamasından rahatsızdı Vatan Bilgisayar'ın kurucusu Nuri Vatan..
Vatan'ı dinledikten sonra gittiğim diğer iş adamlarının da bir hayli dertli olduğunu gördüğüm İstanbul'da yaşanan ekonomik sıkıntının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin de her kesin olduğu gibi iş adamlarının da gündemin 1. sırasındaydı.
Ekonomik sebeplere ek olarak, hızlı nüfus artışı, köyden kente göç ile birlikte oluşan işsizlik ve çarpık kentleşmenin, iş gücü piyasasında olumsuzluklara yol açarken kayıt dışı istihdama da zemin hazırlamakta olduğu belirtilen ülkemde yaşanan ekonomik sıkıntının diğer bir adı da gelirden çok gideri olan bir devlet yapısının olmasıdır.
İşte burada dikkat çekmek istediğim yollara radar atıp hız yapan bir iki araca ceza kesmekle her gün onlarca cana mal olan trafiği engelleyeceğini sanan devlet anlayışı ile bu yollar da ve onca sanayide, hatta cadde ve sokakta kayıt dışı iş yapanların yanında birin yerine 10 koyan esnafı denetleyememesidir dün olduğu gibi bugünde yaşanmaya devam eden ekonomik sıkıntı..
Bol ışıklı yol tesislerin de çalıştıran onca yabancı uyruklu insanın bu ülkenin işsizlerin işini ellerinde aldığından bir haber bir devlet anlayışının hüküm sürdüğü ülkem de otoban yada uzun yol fırsatı bulup birin yerine 10'la ürün satan ama verdi levhalarında binler değil, kuruşlar yapan onca iş yeri sahibi de iş adamı diye gezer, hatta istihdam yaratıyorlar denilerek ya vergi dairelerince ödüllendiriliyorlar yada siyasette yer verilip, milletvekili, hatta bakan bile ediliyorlar..
Denetimsizliğinin de denetim dışı olduğu görülen ülkemde kayıt dışının 6 milyonun sırtında işler yürütülürken neden ekonomik sıkıntı yaşandığı yönünde ki anlamsız sorular sormakta saçma bir durum gibi..
Bu nedenle bu yönde sorular sormaktansa var olan ekonomiyi de silah tüccarlarına verip, Irak'a yetmedi bir de Suriye'ye uçurmak var uçakları..
Çünkü bu ülkenin gerçek gündemini saklamak adına hep aynı işleri yapıp, dün başka adı olan bugün de Beka adı verilen operasyonlarla Irak'a, Suriye'ye değil Pakistan'a kadar sınırımız yaklaşanı vurmak daha iyi oluyor kayıt dışı veya 40 yıldır çözüm bulamayan ve sık sık buzluklara kaldırılan çözüm süreçlerinden..
Ha unutmadan günde onlarca insanın ölümüne, yaralanmasına ve ekonomiye büyük zarar veren kazaları önlemek için yollarda denetimleri yapan trafik polisinin radarına takılmayı beklemekten başka çare bulamayan çok akıllılar birde tenekeden yol kenarına koydukları polis aracı benzeri trafik işaretleri ile çözümü daha kolay sanıyorlar, fiyatlara bir yerine 10 koyan ama vergi ödemeyen, kayıt dışı esnaf, iş adamı, iş yeri ve kaçak işçi gibi onca ciddi işlerin reform beklediği, çözüm istediği ülkemde.. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.